Vil du opleve USA? Bestil adgang nu

Fra 1. april kan du booke billetter til mange af de mest populære seværdigheder i USA - gør det, hvis du vil være sikker

Alcatraz, med det nedlagte fængsel, er en af de populære seværdigheder hvor man skal være tidligt ude, for at sikre sig adgang. Fold sammen
Læs mere
Foto: Flickr.com/bensonkua
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er i San Francisco 1. juli og pludselig får lyst til at opleve den tidligere fængselsø Alcatraz, er det måske ikke muligt, for alle billetter med Alcatraz Cruise kan være udsolgt, for udflugten er utrolig populær.

Læs også: USA set fra en Harley

Men selskabet sætter billetter til salg 90 dage i forvejen på deres hjemmeside, så allerede 1. april kan du booke dine billetter på www.alcatrazcruises.com.

Det er sitet Highways-USA.com, et dansk site, der inspirerer til kør-selv i bl.a. USA, der minder om, at det være afgørende vigtigt at være i god tid, når det gælder adgang til de mest populære seværdigheder.

En anden lokalitet, der netop har indført online reservationer, er Yosemite National Park. Vil du op på toppen af Half Dome, den mest berømte klippe i Yosemite, skal du reservere din vandretur på forhånd. Det sker for at undgå trængsel på stien op til Half Dome. Stien er så stejl, at den er udstyret med kabler, der opsættes i slutningen af maj. Men kun personer, der på forhånd har købt tilladelse til at gå på stien, må benytte stien op til Half Dome.

Billetterne til Half Dome i juli måned sættes til salg den 1. april 2011, og der er rift om dem. Så hvis du vil ud på den i øvrigt ret krævende tur op på toppen af Half Dome, skal du booke på forhånd på www.recreation.gov den 1. april 2011.

Henrik Lange fra Highways-USA.com gør opmærksom på, at flere nationalparker tilbyder guidede ture med park rangers, hvor man får adgang til områder i parkerne, der ellers ikke normalt er adgang til. Det gælder f.eks i Arches National Park i Utah, hvor man på en guidet tur med en park ranger kan opleve sandstensformationerne Fiery Furnace.

Det samme er tilfældet med en række guidede ture i Carlsbad Caverns i New Mexico, hvor man får adgang til områder af klippehulerne, der kun er tilgængelige med park rangers. I begge tilfælde skal du reservere og betale dine billetter online på websitet www.recreation.gov, der bestyres af National Park Services.

Samme sted kan du forhåndsbooke guidede ture op i Washington Monumentet i Washington D.C., hvis du vil være sikker på at få adgang – og undgå ventetid. Disse billetter er endda gratis.

Læs også: Her står vandet ned i smukke stænger