Vi vil være aktive med vores børn

Aktiv ferier er oppe i tiden, og det er ikke kun de voksne rejsende, der vil være aktive.

Den helt nye ferieform er aktive ferier - vi elsker at være aktive sammen med vores børn, fortæller Apollo Rejser. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere og flere børnefamilier søger steder hen, hvor de kan være aktive sammen. Det fortæller Apollo Rejser, der mærker en stigende interesse fra det kundesegment. Og det er især børnefamilier med børn i alderen 10-18 år, der vil være aktive sammen:

»Med småbørn er det nogle helt andre parametre, man kigger efter, når man vælger ferie, såsom børnepool og børneklub. Men når ungerne er lidt større, og man har mere tid hver for sig i hverdagen, så giver aktiv ferie super god mening. Man kan lære at windsurfe sammen og cykle i bjergene, men man kan også tage lidt tid hver for sig, hvor mor løber, mens ungerne spiller tennis eller dyrker yoga og far spiller golf. Alle er glade, og man er sammen på en fed måde,« siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Rejseselskabet har taget pulsen på danskernes fortrukne ferieformer, og hvor 25 pct. pegede på den aktive ferieform som deres foretrukne, vælger 46 pct. charterferien som den foretrukne ferieform. Og selv om det er sommerferien, der står for døren, fortæller 51 pct. af danskerne, at skiferien er deres foretrukne ferieform.

Og det har igen noget at gøre med, at man er aktiv sammen, mener Glenn Bisgaard.

»Der er ingen tvivl om, at vi danskere elsker det åndehul, som en aktiv ferie kan give. Det handler om at være aktive sammen og på en anden og mere intens måde, hvor ingen keder sig, men hvor man laver meningsfulde ting sammen. Det, tror jeg, er en af de ting, som gør en ferie med fokus på at bevæge sig, til en så værdifuld ting for rigtigt mange,« siger han.