Vi vil se de klassiske seværdigheder i London

Madame Tussauds topper listen som mange danskeres foretrukne seværdighed i den britiske hovedstad - dernæst kommer byens musicals.

Storbyferien er som altid. Vi vil opleve de klassiske seværdigheder som Big Ben og Tower Bridge. Og når der kræves billet, er det Madame Tussauds, der topper. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var i 1834, at Madame Tussaud åbnede sin udstilling af voksfigurer i Baker Street i London. 50 år senere flyttede udstillingen til Marylebone Road, hvor den ligger den dag i dag.

Der rykker hele tiden nye kendte ind på Marylebone Road. I juli i år kunne den britiske skuespiller Hellen Mirren for eksempel præsentere sig selv - og de kongelige, som man her kan komme helt tæt på, bliver jævnligt opdateret.

Madame Tussauds er evig ung - og udstillingen er trods mange andre nye og alternative begivenheder mange danskeres foretrukne seværdighed i London.

British actor Helen Mirren (R) poses with a waxwork model of herself at Madame Tussauds in London, Britain, July 30, 2015. REUTERS/Peter Nicholls Fold sammen
Læs mere
Foto: PETER NICHOLLS.

Det er Spies, som har lavet en top-ti liste baseret på de attraktioner, som rejsebureauets Londonrejsende har booket hjemmefra.

Den britiske hovedstad har i mange år været danskernes foretrukne storbyrejsemål, og i de seneste to år har Spies øget salget af rejser til byen med 25 pct.

Se også: Plus-guide til London

»Vores dialog med vores kunder viser tydeligt, at det i dag er gået fra »hvilken storby skal vi vælge« til »hvad vil vi opleve på vores storbyferie««, siger kommunikationschef Torben Andersen.

Og målt efter de billetter til Londons attraktioner, som gæsterne allerede har besluttet sig for og booket hjemmefra, er det foruden Madame Tussauds de store musicals, der trækker.

DE TI MEST FORETRUKNE SEVÆRDIGHEDER:
1. Madame Tussauds
2. Londom Start Kit (Hop on Hop off, London Eye, Madame Tussauds)
3. Thriller Live - musical
4. Disney The Lion King - musical
5. Mama Mia - musical
6. Phantom of the Opera - musical
7. London Eye
8. Billy Elliot - musical
9. Fodboldkampe (Chelsea og Tottenham)
10. Harry Potter - Warner Bros Studio Tour