Vi tror ikke længere på den danske sommer

Den våde og kølige sommer betyder, at danskerne allerede nu vil sikre sig sol og sommer næste år.

Vi er allerede begyndt at bestille næste års ferie. Foto: Bravo Tours Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Denne sommer har ikke været noget at klappe i hænderne over. Det mener DMI, der beskriver sommeren 2017 som solfattig og regnfuld. Faktisk har sommeren i år været den dårligste i 17 år set på solskinstimer, fortæller klimatolog Mikkel Scharling. Og ikke nok med det, så har det også været den 11.-vådeste sommer, siden DMI begyndte deres målinger i 1874, forklarer han.

Men den dårlige sommer har ikke kun betydning for vores sommerferie i år – den har allerede påvirket vores valg af sommerferie til næste år. Det fortæller Stig Elling, der er rejseambassadør hos Bravo Tours:

»Vi har aldrig solgt så mange sommerrejser i september til året efter. Efterspørgslen er langt højere end normalt, og danskerne søger med lys og lygte efter sikker sol til sommerferien,« siger han.

Det er især dem, der ikke nåede at få fingrene i en rejse i år, der allerede begynder at købe sommerferie til næste år, forklarer Stig Elling og tilføjer, at også generationsgæsterne – altså dem, der rejser flere generationer sammen – er hurtigt ude i år. Så hvis man vil være sikker på at få en plads på et af de mest populære hoteller, skal man derfor være hurtig, siger Stig Elling:

»Derfor gælder det også om at få bestilt, hvis man ved, hvad man vil have eller stiller krav til sit hotel. Hotellerne, der er perfekte for både mormor, de voksne og de små, er der selvfølgelig rift om,« slutter han.