Vi sætter rejserekord i år

Syv ud af ti forventer at flyve til udlandet i 2015, og stort rejsebureau melder om salgsrekord. Danskernes rejselyst for det kommende år synes på vej mod nye højder.

14 pct.flere vil flyve til udlandet i år, viser en undersøgelse, som Københavns Lufthavn har fået foretaget.
Læs mere
Fold sammen

Vi vil ud og væk.
Væk fra mørke, kulde og regn. Vi vil ud at opleve.

Sådan har danskerne altid haft det. Vi vil ud af landet, rejse til andre kulturer, andre måder, anden mad - for ikke at tale om at rejse til et solsikkert sommerferievejr.

Men i år synes rejsetrangen stærkere end set længe. Forleden kunne Spies melde om salgsrekord. Ikke i ti år havde man solgt så mange rejser på en enkelt uge som anden uge i januar.
I gennemsnit solgte bureauet hvert minut - døgnet rundt, ugen igennem - rejser for 5.800 kr., og der blev samlet solgt rejser for over 58 mio. kr.

Læs også: Rejseredaktionens hotte rejsemål for 2015

Salgsrekorden passer helt med Københavns Lufthavns nye analyse over danskernes forventede rejselyst i 2015. Analyse Danmark står bag undersøgelsen, som viser en stigning i antallet af flyrejser til udlandet på 14 pct. i år.  Mens 53 pct. svarede, at de havde fløjet udenrigs i 2014, var det 67 pct., som forventede at komme til det i år.

Også for indenrigsflyvninger viser analysen en forventet stigning, dog mindre - fra 11 pct. sidste år til 13 pct., som mener, at de vil flyve indenrigs i løbet af i år.

Holder forudsigelserne i analysen, kan Københavns Lufthavn også forvente en ny passagerrekord i 2015. Lufthavnen slog ellers sin egen rekord sidste år med mere end 25 millioner passagerer.

Læs også: Guide til otte eksotiske charter-øer

Med i danskernes rejselyst tæller naturligvis også de ikke-flyvende udlandsrejsende. Tog-, bus- og ikke mindst bilrejsende.

Men det er langt de fleste, som vælger at flyve, når de rejser til udlandet.
Tal fra Danmarks statistik viser, at når danskerne rejser på ferierejser på mere end fire dage til udlandet, vælger seks ud af ti at flyve, knap tre ud af ti kører i egen bil, og den resterende lille del fordeler sig mellem bus, tog og skib.