Vi kører selv på skiferie

Næsten tre ud af fire danskere på skiferie vælger at køre i bil - så kan man let have hele udstyret med.

Foto: Judtih Betak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er bilen, der er vejen - I hvert fald når danskerne skal på skiferie.

Læs også: Vi elsker den norske sne

En stor landsdækende undersøgelse, som Kompas Kommunikation har gennemført for DFDS Seaways, viser, at det er op mod tre ud af hver fire danske skiturister, der foretrækker selv at køre til skidestinationen.

Undersøgelsen viser i øvrigt, at 31 pct. af danskerne løber på ski - det svarer til 1,7 mio. store og små skiturister.
De rejser ikke allesammen på skiferie hvert år, men når de gør, sidder 67 pct. af dem i en bil - og 58 pct. benytter også et skib under rejsen, fortæller undersøgelsen.

Næstpopulæreste transportmiddel er fly med 18 pct. Busserne, der som transportmulighed led et alvorligt "knæk", da reglerne for sovebusser blev strammet for nogle år siden, tegner sig nu for 15 pct., og 10 pct. af de danske skiturister rejser med toget.

72 pct. har bilen med om bord
Undersøgelsen viser endvidere, at Norge er danskernes altdominerende skiferieland. 51 pct. svarer, at her står de oftest på ski - og af årets danske skirejsede vil 55 pct. rejse til de norske fjelde - og da er det oplagt at tilbringe en del af rejsen om bord på et skib.
72 pct. af de 58 pct., som benytter skib som transport, har da også deres egen bil med om bord.

"Mange vil gerne have bilen med på skiferien, så de kan have alt deres skiudstyr med og desuden være mere fleksible, når de er kommet frem til destinationen. Men der er langt at køre hele vejen, og vi oplever, at flere og flere har bilen med på vores rute til Oslo, " siger landechef Kim Heiberg, DFDS Seaways.

Fra DFDS-bådene i Oslo er der både bus- og togforbindelser videre til de norske skiområder.