Vi har taget Skåne tilbage

Antallet af danske turistovernatninger i det "gamle Danmark" er mere end fordoblet i sommer.

Især Malmø oplever stor fremgang hvad angår antallet af turistovernatninger. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ønsket, om at de tidligere danske besiddelser i Sverige atter bliver en del af det danske kongerige, lever i bedste velgående rundt om i Skåne - og måske mener de det.

Læs også: Ny superbane ved Malmø

Men i hvert fald er danskerne nu kommet skåningene til hjælp med en skjult invation. Og det i et sådan omfang, at antallet af danske turistovernatninger blev mere end fordoblet i juli i forhold til sidste år.

Hoteller, hyttebyer og vandrehjem i Skåne har indberettet deres overnatningstal, og de viser en samlet stigning i juli på 14,3 pct. i forhold til samme måned 2008.

Men de danske turister tegner sig for en stigning på 117 pct., og der var over 100.000 overnatninger i sommermåneden, knap 42.000 flere danske overnatninger i juli i år.

Flere danskere end tyskere
"Det er spændende at se, om den danske tilstrømning vil fortsætte. Foreløbig har danskerne overhalet det tyske marked og er nu vores største. En udvikling, der er godt hjulpet af valutaeffekten," mener direktør Pia Jönsson-Rajgård, Tourism in Skåne.

I Malmø går de også rundt og smiler. Her er antallet af turistovernatninger steget med 23,3 pct. i juli - og dermed har byen "slået" både Stockholm og Göteborg, der "kun" steg med henholdsvis 11 og 13.5 pct.

Og inden højsæsonmåneden kunne Malmø fremvise plus 7,5 pct. på overnatningskontoen for 2009, mens Stockholm stod i nul og Göteborg gik tilbage med 1,3 pct.