Vi har fået en ny charter-favorit

Tyrkiet er for første gang nogensinde nummer et på listen over sommerrejsemål med flest danske besøgende.

Det er strandene i Tyrkiet, som denne sommer har haft flest danskere på besøg. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com

Skolernes sommerferie lakker mod enden, og charterbranchen kigger tilbage og evaluerer højsæsonen.

Se også: Her tør du bade ved Europas strande

Hos tre af de største charterbureauer er Tyrkiet årets højdespringer og for første gang største rejsemål.

Hos Star Tour er sommerens store vinder Tyrkiet, som med ca. 20 pct. flere danske besøgende nu er det største sommerrejsemål.

“I alt har der været omkring 260.000 danskere i Tyrkiet i denne sommer. Det betyder, at Tyrkiet nu er en større destination end både Grækenland og Spanien, der ellers har været ubesejrede i mange år, siger Stig Elling, salgsdirektør i Star Tour.

Og han fortsætter: “Jeg tror en del af forklaringen er, at man i Tyrkiet fortsat får rigtig meget for lommepengene, mens Grækenland og Spanien er blevet dyrere med euroen. Samtidig får man høj kvalitet for færre penge hotelmæssigt, mens infrastrukturen er moderne og bekvem.”

Grækenland og Spanien vil være større
Bravo Tours' administrerende direktør, Peder Hornshøj, mærker også den store stigning i efterspørgslen af Tyrkiet.

Så meget, at han vurderer, at charterbureauerne i løbet af 2011 samlet set vil have sendt flere end 300.000 danskere af sted til rejsemålet. Men Tyrkiet vinder kun sommeren. Når hele rejseåret gøres op ved udgangen af 2011 vil Grækenland og Spanien være større rejsemål, mener han.

“Det er rigtigt - Tyrkiet er sommerens vinder, men over hele året, tror jeg dog stadig, at flest danskere vil have besøgt Grækenland og Spanien”, siger han.

Uroen i Grækenland har ifølge Peder Hornshøj ikke haft indvirkning på efterspørgslen hos Bravo Tours. “Grækenland er ikke gået tilbage, der er ligeså stor efterspørgsel. Specielt på Rhodos og Kreta har hotellerne været fyldt op i år.”, siger han.

Apollo Rejser oplever heller ikke, at færre rejser til Grækenland. Her er det nemlig stadig det græske øhav, der er størst.
"I år har det været de klassiske græske øer som Kreta og Rhodos, samt de bittesmå græske øer, der har været mest efterspurgt hos os.", siger Apollo Rejsers kommunikationschef, Rikke Koks Andreassen.

Men Spies’ direktør Jan Vendelbo har den modsatte oplevelse.

”De græske rejsemål lider lidt i øjeblikket, men det tolker vi som om omtalen af Grækenland har påvirket salget til de græske rejsemål negativt. Derimod er Tyrkiet den store højdespringer, og Mallorca har solgt fantastisk hos os,” siger adm. Jan Vendelbo, Spies, til Børsen.

Rejseliv.dk spørger: Hvad er din charter-favorit? Kom med en kommentar herunder eller deltag i debatten på vores Facebook-side.

Se også: Stig Ellings tips til Kreta