Vi giver børnene fri for at spare penge

19REJLANG-NOTE---NYT-151816.jpg
Læs mere
Fold sammen

Sand mellem tæerne, sol i øjnene og lange aftener med familien er noget, der tiltaler de fleste af os – ikke mindst børnefamilier. Og selvom der ikke er mange ugers skoleferie i de kolde vintermåneder, er der alligevel mange, der tager på ferie uden for skolernes officielle ferieplan.

En undersøgelse fra Apollo viser, at fire ud af ti har taget deres børn ud af skolen for at tage på ferie. Det svarer til hele 41 pct. Yderligere 20 pct. af de adspurgte svarede, at de kunne finde på at gøre det i fremtiden.

Det er især småbørnsfamilier, der tager deres børn ud af skolen uden for den planlagte skoleferie. 31 pct. af forældre med børn i alderen fem til ni år har således ikke noget problem med at lade deres børn holde ferie uden for skolernes ferie.

Og det er primært af økonomisk årsager. Det er nemlig meget billigere at rejse uden for børnene skoleferier.

»Det er klart, at rejsepriserne ofte er på deres højeste i skoleferierne. Det handler om udbud og efterspørgsel – også fra andre europæiske lande. Så vi oplever i høj grad, at særligt de lidt dyrere rejser, der går længere væk, også placeres uden for skolernes ferier,« fortæller Glenn Bisgaard, der er kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

Læs også: Del dine oplevelser på Airbnb

Læs også: Egypten er tilbage som rejsemål