Vi føler os mindre sikre, når vi rejser

Danskerne føler sig udsatte på ferien. Men det behøver de ikke.

Der er ingen grund til at være utryg på rejsen, mener rejsebureauer og forsikringsselskaber. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Danskerne føler sig mere usikre, når de rejser i dag, end de gjorde for tre år siden. Det viser en ny undersøgelse, der er foretaget af Kantar Gallup. Men det er der ingen grund til, mener både rejse- og forsikringsselskaberne.

I løbet af de seneste tre år er hver sjette dansker begyndt at tænke over deres sikkerhed, når de rejser. For 69 pct. af dem er terror den primære årsag til usikkerheden. Og det er ærgerligt, mener Dan Kjølhede Laursen, der er direktør for Gouda Rejseforsikring, for generelt er det ikke blevet mere farligt at rejse:

»Det ærgrer mig, at så mange føler sig mindre sikre, når de tager på ferie. Kigger vi eksempelvis på de skader, som vores kunder får i udlandet, er det stadig de samme, som de fik for tre, fem og ti år siden. Det er stadig dårlig mave, trafikuheld og tyveri, der dominerer statistikken.

Der er altså intet, der – i denne sammenhæng – tyder på, at det er blevet mere farligt at rejse,« fortæller han.

Øget usikkerhed

Selv om de hos rejseselskabet Bravo Tours kan mærke den øgede usikkerhed ved visse destinationer, kan de samtidig se, at frygten ikke påvirker danskernes rejselyst:

»Statistikkerne viser, at vi rejser mere end tidligere. Danskerne har en forunderlig evne til at ryste tingene af sig – vi vil ikke lade os styre af, at der sker ting ude i verden. Vi stopper lige op og tænker os om, når der sker en hændelse, men der går ikke lang tid, før vi er tilbage igen. Det kan vi bl.a. se i Tyrkiet. Der var ikke så mange rejser dertil i 2016, men de er kommet igen i 2017,« fortæller direktør for Bravo Tours Peder Hornshøj.

Det er ikke farligt at rejse

Der er altså ingen grund til den øgede frygt ifølge både Gouda Forsikring og Bravo Tours.

»Nogle lande og områder har været ramt hårdere af uroligheder og attentater end andre i løbet af de sidste par år, og det er helt forståeligt, at man derfor rejser anderledes nu end tidligere. Men det er vigtigt at påpege, at selv om der er uroligheder i nogle lande, så er turistområderne generelt meget sikre. Det samme kan siges for de fleste storbyer, hvor myndighederne har øget deres beredskab og i endnu højere grad end tidligere er opmærksomme på trusler,« siger Dan Kjølhede Laursen.

Hos Bravo Tours er man ligeledes opmærksomme på, at der er en øget frygt for at rejse til blandt andet Tyrkiet, men rejsebureauet understreger, at det stadig er sikkert at rejse:

»Mærker vi, at der er steder, hvor danskerne ikke tør tage til, laver vi ikke rejser dertil. Men vi følger konsekvent Udenrigsministeriets rejsevejledninger og holder os til dem. Heldigvis er danskerne meget pragmatiske og vil stadig ud at rejse,« slutter Peder Hornshøj.