Vi elsker ski i Østrig

På trods af finans-krisen tager stadig flere danskere på skiferie i gemytlige Østrig

Næsten en fjerdedel flere danskere tog på skiferie i Østrig sidste sæson i forhold til året før. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jeppe Michael Jensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hver vinter tager tusindvis af danskere på skiferie, for selvom vi hverken har bjerge eller særlig meget sne her i Danmark, er vi alligevel en sand skination.

Læs også: Guide til tre slags skiferie

Vores skandinaviske broderlande Sverige og Norge lokker med korte afstande og gode børnefaciliteter, mens Frankrig, Schweiz og Italien mere lægger op til eksklusive oplevelser.

Vi danskere holder dog stadig i meget høj grad fast i Østrig, når skiferien skal planlægges.

I alpelandet finder man nemlig både familievenlige skisports-steder, hyggelige byer, krævende skiterræn og ægte østrigsk gemytlighed – men også luksus og lækre spa-muligheder, hvis det er det, man er ude efter.

På bare tre år er den danske skiturisme i Østrig steget med næsten en fjerdedel – mere præcist 22 pct. – og pilen peger stadig opad, oplyser Inger Diedrich fra det østrigske turistkontor i Danmark.

Stort rykind
Den østrigske sommersæsonen er gået på hæld, og den kommende skisæson står foran døren. Den kan meget vel byde på endnu et stort rykind af danske feriegæster, mener Inger Diedrich:

»Østrigs umiddelbare popularitet som vinterferiedestination er der flere gode grunde til, for det var trods alt her, de alpine skisportdis-cipliner som styrtløb og slalom blev opfundet.

Et hav af til dels meget højt beliggende skisportsteder og gletsjere som i Stubai-dalen, i Ötztal og Zell am See giver rig mulighed for skiløb året rundt og er med til at sikre Østrigs position som verdens førende skisportnationer.

Igennem årene har de østrigske skisportsteder desuden investeret massivt i nye faciliteter heriblandt moderne skilifte og miljøvenlige snekanoner, der sikrer gode pisteforhold uanset vejrsituationen,« siger hun

Flere danske turister
De gode forudsætninger og den østrigske gæstfrihed med de lokale traditioner lader til at være en cocktail, der falder godt i danskernes smag.

På bare tre år har danskerne sørget for 100.000 flere overnatninger målt på de ti mest populære danske feriedestinationer i Østrig.
Og det er en tendens, der ser ud til at fortsætte.