Vi elsker den norske sne

Over halvdelen af de danske skirejser i den kommende sæson går til Norge, viser ny undersøgelse.

Trysil (billedet) og de mange andre gode skiområder er med til at gøre Norge til danskernes favorit. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ola Matsson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Om hundrede år er alting glemt - lige undtagen Norge.

Læs også: Hver tredie dansker elsker skiferier

Selv om det er knap 200 år siden, at Norge var Dansk, har vi stadig lidt "nationalitets- og ejerfølelse" tilbage - for Norge er nemlig "vores skiland".

Det danske skifolk - og dem er der 1,7 mio. af - er ikke et øjeblik i tvivl: Norge er smukkest, mest børnevenligt og nemmest at komme til. Norge er det, vi bedst kan lide.

Det slås fast i en undersøgelse, som Kompas Kommunikation har foretaget for DFDS Seaways.

Over halvdelen (51 pct.) løber oftest på ski i Norge, og der er en stort spring ned til de øvrige ski-favoritlande: Østrig (20 pct.), Sverige (14 pct.), Frankrig (8 pct.) og Italien (3 pct.).

Et naturligt førstevalg
Det resultat overrasker ikke Henrik Verner Jensen fra det norske turistkontor i Danmark.

"For mange danskere er det en tradition at tage på skiferie, og Norge er helt naturligt førstevalget. Skiområderne er snesikre og let tilgængelige. Der er mange forskellige indkvarteringsmuligheder. Hytter i høj standard og i alle størrelser, så også den helt store familie kan være under samme tag," siger han og tilføjer:

"Det allervigtigste er dog skiproduktet. I Norge er skiløb en nationalsport, og der investeres meget for at tilbyde de bedste skifaciliteter for både børn og unge."

Et smukt og børnevenligt land
Af den kommende sæsons skiferier, vil 55 pct. gå til Norge, viser undersøgelsen, mens Sverige og Østrig tegner sig med hver 15 pct. af danskernes skiferier.

Både når det handler om smuk natur, mest børnevenlig, nemmest at rejse til, bedste logi (hytter og hotel) stemmer de danske skiløbere Norge ind som nummer et foran Sverige og Østrig i nævnte rækkefølge.

Kun når det kommer til prisen, er Norge forvist som nummer to. De danske skiløbere peger på Sverige som billigste skidestination og Tjekkiet som nummer tre på top-tre listem.