Vi drømmer os laaangt væk lige nu

Vi sidder på nettet og drømmer os til fjerne, eksotiske og spændende steder, mens kulde og sne hærger udenfor.

Thailand hitter som rejsemål. Her er det Kata Beach på ferie-øen Phuket, der ifølge rejsesøgemaskinen Viviro.com er den 7. mest populære destination netop nu. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Thailand, USA eller de Forenede Arabiske Emirater. Bare det er langt væk, så er vi vilde med det.

Læs også: Rejsetrends 2010

Lige nu hitter de fjerne rejsemål, viser en opgørelse fra rejsesøgemaskinen Viviro.com

Januar er traditionelt højsæson for bestilling af rejser, og mens de fleste andre brancher oplever en stille periode ovenpå december måneds julehandel, så er der anderledes travlt i rejsebranchen.

Mens vinteren raser, så sætter danskerne sig til computeren og drømmer sig langt væk fra kulde og sne.

Fjerne rejsemål til tops
"Det er lige nu, at mange mennesker bestiller deres forårs- og sommerferie, og vi ser, at de fjerne rejsemål er ekstra populære," fortæller Kenneth Karskov fra søgemaskinen Viviro.com.

"Vi vil væk, og gerne langt væk fra vinter-Danmark. Vi drømmer om sol og varme i denne kolde tid, og derfor ligger Thailand i toppen af listen. Det er endnu for tidligt på året til at vi forestiller os sidde på en udendørs cafe i en europæisk storby, men derimod kan vi godt se os selv ligge på en strand i Thailand," forklarer han.

Dubai fremfor Paris
Storbyer som Paris og Rom røget ud af danskernes ferie-top-10 til fordel for Dubai og Los Angeles. På samme måde er en klassiker som ferie-øen Mallorca ude, mens den thailandske ferie-ø Phuket er inde på 7. pladsen på Rejsehitlisten.

"Thailand er populær året rundt, men interessen for Det Fjerne Østen stiger altid, når det er koldt herhjemme. Tilmed er priserne stadig i bund, og vi ser folk, der finder returbilletter fra København til Bangkok helt ned til 3.862 kr. pr. person. Kombinationen af billige flybilletter og godt klima er altså svær at slå," vurderer Kenneth Karskov.