Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Book flyrejsen syv uger inden afgang, og undgå højsæsoner, lyder nogle af rådene til, hvordan man får fingre i de billigste flybilletter. Men når det kommer til indkvarteringen under rejsen, gælder andre tommelfingerregler. Prisopgørelser peger nemlig på, at det bedste tidspunkt at booke hotel på er mellem 20 og 40 dage i forvejen.
Det er mange danskere dog ikke klar over, og mønstret er, at mange booker hotellet samtidig med flybilletten uden at tage højde for den bedste pris.
En ny undersøgelse fra rejse-søgemaskinen momondo.dk viser, at over halvdelen af danskerne booker hotelværelset mindst to til tre måneder i forvejen.
»På trods af at der ikke er samme typiske besparelse ved at booke hotel tidligt, som der er ved fly, er danskerne ude i god tid. Mange vil gerne booke hotel og fly samtidig, så det er overstået, og man bare kan se frem til afrejse og vide, at der er tjek på alt,« lyder det fra Lasse Skole Hansen, der er dansk presseansvarlig hos momondo.dk.
Vent med at booke hotellet
Han fastslår, at det faktisk kan betale sig at vente med at booke, hvis man vil opnå besparelser på hotelværelset.
»Onlinerejsebureauer laver ofte særlige aftaler med hotellerne. Det betyder, at de kan tilbyde et bestemt antal værelser til en lavere pris, og samtidig tilbyder de ofte gode priser tæt på ankomstdatoen, hvis de har værelser i overskud,« siger han. Det viser en opgørelse fra hotelsøgesiden Trivago, som sammenligner hotelpriser på tværs af bookingsider. Her tegner sig et billede af, at hotelværelset er billigst ca. 28 dage inden afrejse, og at priserne ikke stiger så meget, som man kunne tro, tæt på datoen for check-in.
Fremtidsforsker i virksomheden Future Navigator Mette Sillesen er ikke overrasket over, at danskerne booker flere måneder forud, på trods af at der ikke er en økonomisk gevinst.
»Det afspejler blot, at når man tager beslutningen om at købe flybilletten, så beslutter man sig samtidig for, hvor man vil bo, så forventningens glæde kan begynde at indfinde sig,« siger Mette Sillesen, der er specialist i bl.a. forbrugeradfærd og livsstil.
Nogle rejser kræver mere planlægning
At hotellet bliver booket to måneder i forvejen, er dog ikke nødvendigvis ‘i god tid’, mener Mette Sillesen.
»Hvis det er en længere rejse med flere forskellige destinationer til den anden side af jorden, så kræver det en anden form for planlægning, end hvis det er en forlænget weekend i Paris,« siger hun og ser en sammenhæng mellem undersøgelsens resultater og flere tendenser i danskernes rejsevaner.
»Tidsintervallet for hotelbooking passer både med tendensen om, at danskerne tager flere kortere ferier spredt ud over året, og at vi vil skræddersy og kontrollere vores ferie fra start til slut,« vurderer Mette Sillesen.