Verdensklasse på stilhedens ø

Den lille kanariske ø La Gomera er en drøm – og så har den en golfbane i verdensklasse, når det gælder udsigten.

Tecina Golf er enestående på den måde, at man hele tiden går nedad. Fairways slynger sig i viltre forløb forbi raviner og dale, indtil man igen når klubhuset med en højdeforskel på 200 meter. Og fra samtlige fairways og greens har man udsigt over Atlanterhavet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Leif Poulsen.

Den lynhurtige katamaranfærge fra Tenerife nærmer sig naboøen La Gomera med 52 kilometer i timen. Sejlturen tager kun 40 minutter, så La Gomera tårner sig hurtigt op over færgen med sin stejle og dramatiske klippekyst.

Læs også: Tre fede golfbaner på Tenerife

Smuk som bare pokker ligger den lille kanarieø og lyser grønt i det blå Atlanterhav. Næsten cirkelrund og på størrelse med Mors. Men på midten af øen tårner bjergene sig op i en kilometers højde og dybe raviner skærer sig hele vejen rundt om toppen ned til den stenfyldte kyst.

Vi sejler i land i havnen med de tårnhøje mure, der beskytter mod Atlanterhavets rasen, når det er i det humør. Det var her på La Gomera, at Columbus lastede forsyninger og vand inden rejsen til Amerika. Vi kører ud af den lille by San Sebastian og sætter kurs mod Playa de Santiago 20 kilometer borte.

Og her får vi den første lille godbid af La Gomeras dramatiske herligheder: Bjergvejen går op og op, rundt i hårnålesving og hele tiden med udsigt over dalen ned til havnen og havet. Grønne vækster og vilde blomster dækker bjergene. Ellers er her ingenting, bortset fra masser af stilhed.

Det tager tre kvarter at køre de 20 kilometer til vores bestemmelsessted, Hotel Jardin Tecina. Det er firestjernet magelighed, bygget på toppen af en klippe i kanarisk stil med værelserne i lave bungalows, bredt ud i et smukt haveanlæg med tropiske vækster fra hele verden. Her i solen ved de store swimmingpools, hvor kun fuglene bryder stilheden, kunne vi snildt tilbringe et par dage. Eller på tennisbanerne. Eller på vandreture på de mange afmærkede stier.

Men nej, her er nemlig noget andet, som vi glæder os voldsomt til at opleve: Tecina Golf, som åbnede for fem år siden med klubhuset 300 meter fra hotellet her. Folk, der har spillet den, står med drømmende blikke og bøvede grin, når de taler om banen.
Altså af sted med os til klubben. Det er nødvendigt med en golfbil her, for den skotske banearkitekt Donald Steels første hul på banen starter to kilometer oppe ad bjerget.

Det er med forventningens glade sug i maven, at vi kører op, op og op. Forbi palmer, blomstrende hibiscus, bougainvilleaer og julestjerner. Og endelig står vi der på 1. teested og kigger forbløffet ned over de grønne fairways og greens, der ligger som kæmpemæssige grønne mønter – og blikket trækkes hurtigt mod det spejlblanke, blå Atlanterhav, der ligger dybt under os. Kigger vi til venstre, kan vi lige ane konturerne af Teide, den høje vulkan på Tenerife, som næsten er dækket af skyer.

Her er ingen generende luksushuse langs banen, ingen lyde ud over fuglesang – og ikke engang andre golfspillere i nærheden af os denne eftermiddag. Solen skinner, temperaturen er 22 grader og korte bukser er tilstrækkeligt. Vi slår de første slag.

Tecina Golf er enestående på den måde, at man hele tiden går nedad. Fairways slynger sig i viltre forløb forbi raviner og dale, indtil man igen når klubhuset med en højdeforskel på 200 meter. Og fra samtlige fairways og greens har man udsigt over Atlanterhavet.

Der er slet ingen »løse« huller, hvor kvaliteten er sådan la-la. Alle er i topklasse – to af dem er de smukkeste golfhuller, jeg nogensinde har spillet. Hul fire er det ene. Et kort par-3 hul på 148 meter fra gul tee. Man slår ganske meget nedad, men det er helheden, der får én til at storsmile – havet virker her meget nærværende, og hvis man dummer sig og trækker bolden lidt til venstre, ja, så forsvinder den i en dyb og lodret ravine, der også kan give en højdeskrækker sug i maven på teestedet.

Det andet af de helt fede huller er 10. Et par-4 hul på 342 meter. Milde himmel, man står højt oppe, en ravine deler fairway på tværs, til venstre forsvinder slugten lodret ned og længst ude ser greenen næsten ud til at svæve frit over havet. Større bliver det ikke.
Der er bare én ting, man skal huske, hvis spilleresultatet skal blive rimeligt. Fairways skråner meget, fordi det går ned hele tiden, så hold bolden på den høje side af fairways, ellers triller den over stok og sten. Men skidt med resultatet på Tecina Golf, glæden ved at være her er nok i sig selv.

Tilbage på Hotel Jardin Tecina er det tid til en drink ved poolen. Er du kun på La Gomera en enkelt dag for at spille golf, er du på vej til færgen til Tenerife igen, men det er en glimrende idé at dele 14 dages ferie på De Kanariske Øer mellem Tenerife og La Gomera, hvis man spiller golf i ferien. Eller nøjes med en uge på La Gomera.

Og så venter en særlig oplevelse mere her på hotellet. En af restauranterne ligger direkte på stranden med vidunderlig udsigt til hav og klippe. Men eftersom hotellet ligger på toppen af den lodrette klippe, må man enten køre rundt om bjerg og by i bil for at nå restauranten – eller også må man tage den elevator, som er sprængt ud i klippen i fem etagers højde og ender nede på stranden.
Under alle omstændigheder er det en stor oplevelse at spise på stranden – måske er du heldig at opleve en sanggruppe bestående af lokale fiskere, landmænd og deres koner. De optræder en gang om ugen gratis, fordi de synes, det er sjovt. Til gengæld spiser og drikker de lidt vin samtidig. Så lillebror La Gomera har masser at byde på både for den aktive turist og den, der bare vil slappe af.