Verdens travleste lufthavn ligger i Atlanta

Atlanta i USA beholder rekorden som den mest travle lufthavn i verden med over 100 afgange og ankomster i timen hele året rundt.

Med 978.000 afgange og ankomster i 2008 tog Hartsfield-Jackson lufthavnen i Atlanta igen prisen som verdens travleste lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Når man en sommerdag ligger på Amager Strand og betragter himlen, får man nemt det indtryk, at Københavns Lufthavn er en myretue af travlhed. I 2008 lettede eller landede knapt 265.000 fly fra eller til Danmarks største lufthavn.

Men det er sølle smuler i forhold til aktivitetsniveauet i verdens travleste lufthavn. I Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta i Georgia i USA forlader og ankommer 111 fly lufthavnen hver time, døgnet rundt, året rundt. Det gav i 2008 et samlet antal på 978.000 fly, og Hartsfield-Jackson International Airport kan dermed for fjerde år i træk bryste sig af titlen som den absolut mest travle lufthavn i verden.

Det er en procent mindre end året før, men altså alligevel mere end verdens øvrige lufthavne. O'Hare i Chicago mistede fem procent, men bibeholdt andenpladsen med 881.556 afgange og ankomster.

Tallene kommer fra Federal Aviation Administration, der kun tæller aktiviteten i amerikanske lufthavne. Opgørelser om internationale lufthavne står Airports Council International for og har endnu ikke opgjort tallene for 2008.

Organisationen lavede dog i oktober en foreløbig oversigt over verdens travleste lufthavner i 2008 målt på passagerer - og altså ikke antallet af fly. Også i den statistik hopper Atlanta endnu engang op på vinderskamlen. Fra januar til og med oktober 2008 har over 75 millioner passager bevæget sig gennem terminalerne i lufthavnen i Georgias hovedstad. I O'Hare i Chicago var der blot knapt 60 millioner og i London Heathrow 56 millioner.

I København checkede bare 21.5 millioner passager ind eller ud i løbet af året.