Verdens travleste lufthavn ligger i Atlanta

Atlanta i USA beholder rekorden som den mest travle lufthavn i verden med over 100 afgange og ankomster i timen hele året rundt.

Med 978.000 afgange og ankomster i 2008 tog Hartsfield-Jackson lufthavnen i Atlanta igen prisen som verdens travleste lufthavn. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man en sommerdag ligger på Amager Strand og betragter himlen, får man nemt det indtryk, at Københavns Lufthavn er en myretue af travlhed. I 2008 lettede eller landede knapt 265.000 fly fra eller til Danmarks største lufthavn.

Men det er sølle smuler i forhold til aktivitetsniveauet i verdens travleste lufthavn. I Hartsfield-Jackson International Airport i Atlanta i Georgia i USA forlader og ankommer 111 fly lufthavnen hver time, døgnet rundt, året rundt. Det gav i 2008 et samlet antal på 978.000 fly, og Hartsfield-Jackson International Airport kan dermed for fjerde år i træk bryste sig af titlen som den absolut mest travle lufthavn i verden.

Det er en procent mindre end året før, men altså alligevel mere end verdens øvrige lufthavne. O'Hare i Chicago mistede fem procent, men bibeholdt andenpladsen med 881.556 afgange og ankomster.

Tallene kommer fra Federal Aviation Administration, der kun tæller aktiviteten i amerikanske lufthavne. Opgørelser om internationale lufthavne står Airports Council International for og har endnu ikke opgjort tallene for 2008.

Organisationen lavede dog i oktober en foreløbig oversigt over verdens travleste lufthavner i 2008 målt på passagerer - og altså ikke antallet af fly. Også i den statistik hopper Atlanta endnu engang op på vinderskamlen. Fra januar til og med oktober 2008 har over 75 millioner passager bevæget sig gennem terminalerne i lufthavnen i Georgias hovedstad. I O'Hare i Chicago var der blot knapt 60 millioner og i London Heathrow 56 millioner.

I København checkede bare 21.5 millioner passager ind eller ud i løbet af året.