Verdens største under broen

Verdens største krydstogtskib sejler 1. november gennem Storebælt og forhåbentlig under broen.

Med års mellemrum sender Royal Caribbean et ny verdensrekord under Storebæltsbroen. Her er det »Adventure of The Sea«. Næste søndag sker det igen, »Ocean of The Seas«, som nu er verdens største. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det så ud, som om det skulle lirkes under Storebæltsbroen - dengang  i 2001 da det daværende "verdens største" krydstogtskib "Adventure of the Sea" i mest mulig "ebbe" sejlede op gennem bæltet.

Læs også: Ægtepar sagsøger rederi - endte på bøssekrydstogt

Men der var et par meter mellem skibets øverste top og broen, og det kunne fortsætte uden en eneste skramme mod Caribien og vinterens krydstogter.

Herefter har rederiet Royal Caribbean sendt adskillige "verdens største" skibe fra værftet i Åbo (Turku) i Finland under broen. Senest i 2007, da "Liberty of the Sea" kom under uden en ridse - og 1. november sker det igen.

Et endnu størte krydstoftskib - "Ocean of The Seas" er klar fra væftet og skal til Caribien. 

Tre fodboldbaner langt
Med sine 220.000 bruttotons er det 40 pct. større end noget andet krydstogtskib i verden. Det godt syv mia. kr. dyre skib er 362 meter langt, som tre fodboldbaner, og der vil kun være en meter eller to op til Storebæltsbroen, hvis ikke man inden gennemsejlingen piller det øverste udstyr ned - og så i øvrige sætter i fuld fart på for at stikke dybere. Topfarten kan blive ca. 45 km.

"Som det ser ud nu bliver det næste søndag, at danskerne får mulighed for at se skibet. Vi kan endnu ikke oplyse det nøjagtige tidspunkt, vi går under broen på vej til Florida," siger Roar Meidal, Royal Caribbeans direktør for Norden og Baltikum til Take Off.

"Oasis of The Seas" har plads til 5.400 passagerer og har en besætning på 2.200.