Verdens største krokodille død

Først hadede beboerne i den lille filippinske by den seks meter lange krokodille, men den blev en turistattraktion, og nu begrædes dens død.

Foto: Jay Directo, Scanpix

Verdens største krokodille i verdens mindste bassin.

Læs også: 22 timer i et træ omgivet af krokodiller

Det er en af de beskrivelser, som turister, der har besøgt saltvandskrokodillen Lolong i den filippinske by, Bunawan, har lagt på nettet.

Og de kummerlige forhold, den har levet under i fangenskab, og stress på grund af mange besøgende, kan da også være forklaringer på gigant krokodillens død for tre dage siden.

Lolong blev fanget i et beskyttet naturområde i Agusan del Sur området på den filippinske ø Mindanao i efteråret 2011. De lokale beboere havde frygtet den store krokodille i årevis. Den var blandt andet mistænkt for at have ædt en bonde fra byen Bunawan

I et specielbygget bur blev dyret fragtet til det nærliggende Bunawan Eco-Park and Research Center, hvor den fik navnet Lolong og hurtig blev den helt store attraktion. Ikke mindst efter Guinness World Records senere anerkendte den 6,17 meter lange og over et ton tunge, 1075 kilo helt nøjagtig, krokodille som verdens største.

Men søndag morgen fandt man Lolong død, og forskerne er nu i gang med at undersøge hvorfor. Han havde skrantet i nogle uger, havde blandt andet haft dårlig mave efter angivelig at havde slugt et nylonreb, forklarer Rowena Elorde, talmand for lokalstyret i Bunawan til det filippinske nyhedssite, philstar.com.

"Vi gjorde vores bedste for at redde Lolong, og vi sørger over, hvad der er sket med ham," siger Rowna Elorde og tilføjer at byens borgemster endda havde holdt den svage krokodille i sine arme.

Samme borgmester har i øvrigt planer om at få Lolong udstoppet, og han håber at turisterne stadig vil komme til byen for at se verdens største krokodille.

Verdens største levende krolodille er nu igen den 5,48 meter lange Cassium i krokodilleparken Marine Land Melanesia i Queensland i Australien.

Læs også: Guide: 8 danske zoologiske haver