Verdens største fly kommer til København

Lufthansas A380 lander for første gang nogensinde i Københavns Lufthavn onsdag morgen.

Københavns Lufthavn får besøg af verdens største passagerfly, Airbus 380. Fold sammen
Læs mere
Foto: Johannes Eisele
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er blevet talt og skrevet meget om Airbus A380 - nu får danskerne mulighed for med egne øjne at opleve, hvor stor verdens største passagerfly egentlig er.

Læs også: Flyvende femstjernet hotel

Lufthansa A380 lander for første gang nogensinde i Københavns Lufthavn onsdag morgen kl. 7.55 som led i en nordisk rundtur, hvor Københavns Lufthavn er første stop. Flyet, som er 24 meter højt, 73 meter langt og med et vingefang på 79 meter, sætter hjulene i jorden på landingsbanen 22L/04R, men først på dagen afgøres det ud fra vindforholdene, om den svæver ind over Øresund eller Vestamager.

Fin udsigt til flyet
Flyet parkeres i de godt to timer, det er på dansk jord, i fragtområdet i lufthavnens østlige del, hvilket betyder, at man har bedst udsyn til det fra Kystvejen. 

Man kan dog ikke parkere på selve Kystvejen, så Københavns Lufthavn opfordrer flynørder og andre med interesse i kæmpeflyet til at tage offentlig transport til lufthavnen onsdag morgen og hoppe på en af lufthavnens gratis shuttle busser fra Terminal 3 til parkeringsanlæggene P15 og P17, hvorfra man har fin udsigt til flyet. 

Det bliver formentlig den eneste gang, A380 lander i Københavns Lufthavn - på grund af sin størrelse er blandt andet lufthavnens landingsbaner i sin nuværende form ikke brede nok til, at flyet kan få tilladelse til at komme i rutedrift til og fra Københavns Lufthavn. 

Se også: Sid på en cowboy-sadel under flyrejsen