Verdens største fly i Afrika

Der findes pt. bare 27 eksemplarer af kæmpeflyet A380, og først for nylig blev det muligt at flyve med verdens største fly til Afrika. Rejseliv.dk var med.

Flyver man First Class på Air France's A380 har man også plads til gæster på den lange flyvetur til Afrika. Fold sammen
Læs mere
Foto: Air France

"Nej, jeg skal ikke sidde, jeg kan alligevel ikke sidde stille, gud altså, jeg kan slet ikke vente, hvor længe er der til?"

At hun er spændt på den der måde, hvor sommerfuglene i maven sætter sig i fødderne og snakketøjet, skal man være ret tykhovedet for ikke at opfatte. Caféen i lufthavnen i Johannesburg er fyldt med mennesker, der sidder, nærmest apatisk hen i klassiske venter-på-fly positioner, og venter på deres boarding call - og så er der hende, som tripper rundt og taler højt og længe til folk, hun ikke kender.

Se også: Verdens bedste First Class

Årsagen til hendes ophidselse er et fly. Ikke et hvilket som helst fly, men et eksemplar af verdens største af slagsen, A380’eren. Hun har dagen i forvejen sendt sin familie hjemover mod USA, hvor de er fra, mens hun selv har ventet en ekstra dag i Johannesburg for at kunne boarde A380’eren. Man forstår, at hun har researchet på sagen og ved, at Air France er det eneste flyselskab, der har sat et af kæmpeflyene ind på ruten mellem Johannesburg og Paris, så derfor har hun valgt at flyve med det selskab, selv om det betyder ekstra skift og længere rejsetid hjem til USA.

"Men jeg glæder mig helt vildt. Har I set, hvor stor den er?" spørger hun de nærmeststående i caféen.

Fylder hele Parken
A380’eren ér stor. Den er 73 meter lang, har plads til 538 passagerer og er udstyret med et vingespænd på knapt 80 meter - som svarer til længden fra mål til mål i Parken i København.

Boeing 747 med sine 64 meter over vingerne og med plads til sølle 391 er en ren myre i sammenligning med. A380eren har også kraftigere motorer, mere teknik i cockpittet, er indrettet med et specielt lys, og er aerodynamisk designet til glæde for miljøet. 

Men mest af alt er den stor. 

Den ekstra plads kommer først og fremmest de, der flyver First Class, til gode. For allerforrest i flyet har ni heldige passagerer næsten én meter brede sæder, omklædningskabine, egen bar, og ligeså mange kvadratmeter at boltre sig på, som der er til rådighed for 74 passagerer på den famøse monkey-class. 

Is og æblejuice
Men også på business class og sågar hos pøblen på de billige rækker får man glæde af den ekstra plads. Ikke så meget i selve sædet, men i kabinen, hvor der er 50 procent mere gulvplads end i 747’eren til at strække ben, især bagerst i flyet, hvor køkkenet ligefrem er indrettet til et natligt besøg af de søvnløse. Komplet med ispinde og æblejuice ad libitum. 

A380eren er et fly i to etager, og har man billet til billigste klasse, er sæderne på øverste etage bedst, for her er der kun otte sæder på tværs af flyet og kun 14 rækker økonomi-passagerer (mod 36 i stue-etagen), som man skal dele køkken og toiletter og stewardesser med.
Det betyder også - i hvert fald potentielt - mindre larm, der sammen med den mindre motorstøj i kabinen, som A380eren er begavet med, gør chancen for nattesøvn undervejs større. 

Hvis man da ikke vil bruge tiden på at få det fulde udbytte af turen med verdens største fly.

 

Vil du også prøve en tur med med verdens største fly? Find flybilletter til en rejse her.