Verdens mest undervurderede rejsemål

Her er 10 rejsemål, der som oftest er undervurderet, men som det er givtigt at minde om, og endnu bedre at besøge.

Foto: Doubtful Sound, New Zealand. Flickr.com/Stevecadman
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På den australske rejse-net-side news.au.com har de udarbejdet en liste over, hvad de selv betegner som verdens mest oversete turist-destinationer. "Det er de dyre, overfyldte og overvurderede steder, som vi flyver hen over." Med særlig adresse til dem, der mener, at de har set det hele.

Næste: Nr. 6-10 på listen

Det lønner sig nemlig ofte, at satse på mindre kendte lokaliteter, hvor folkeskarene er mindre, hvor folk er venligere og priserne er rimelige.

10 undervurderede rejsemål

1) Budapest, Ungarn
Der skal da nok være dem, der siger, at alle disse tidligere østbloklande ligner hinanden, så hvorfor ikke hellere Prag end
Budapest? Jamen, når man sidder ved Donau, der deler bydelene Buda og Pest, jamen, så er Budapest en af Europas dejligste byer. Den ungarske hovedstad dukkede frem, da Jerntæppet faldt i 1989, og byen er ideel til vandreture, der også afspejler dens og landets historie. Byen har mange smukke huse i barok, art nouveau og neoklassisistisk stil.

2) Tunesien
Behøver man virkelig at opleve andet af Nordafrika end Marokko? Ja, Tunesien er Nordafrika uden turister i trængsel. Omkring syv millioner turister besøger Tunesien hvert år, men dem ser man ikke meget til, når man har overstået den obligatoriske udflugt til Kartago – byen som Hannibal drog ud ud fra for at besejre Rom - morernes by Sidi Bou Said. Nyd de solfyldte middelhavsstrande, en eftermiddags spadseretur i de trækransede gader i Tunis' medina, indkøb i soukens skyggefulde arkader og sæt eventuelt nogle dage af til en ekspedition ned til de solbagte sandklitter og landsbyerne i ørkenen mod syd. Der er masser af ruiner og arkitektoniske efterladernskaber fra fønikere, romere, byzantinere, osmannere, arabere, tyrker og franskmænd.

3) Zambia
Hvad er der i Zambia, som der ikke er i Sydafrika eller Kenya? Jamen, Zambia er endnu ikke nedslidt af masseturisme og her er der rig mulighed for at opleve det ægte Afrika. I Zambia kan man opleve den afrikanske rigdom af dyr på ture til fods og samtidig er det et af Afrikas sikreste rejsemål, når det gælder luksus-safari. Her findes nogle af de bedste nationalparker med dyr i Afrika. De seneste år  er dukket både skønne boutique-lodges og luksus-lodges dukket op ved Victoria-faldene, i South Luangwa National Park og Lower Zambezi National Park. Zambia deler området ved Victoria-faldene med Zimbabwe, men Zambia-siden er samtidig den sikreste sted at opleve denne åbenbaring fra.

4) Montreal, Canada
Montreal er en af liv vibrerende by. Den er tosproget - både fransk og engelsk - og her finder man tilmed en atmosfærefyldt, gammel brostensbelagt bykerne med kunstgallerier, udsøgte småbutikker og cafeer. Og byen har et festbrølende natteliv med jazz-klubber, som mest dækkende betegnes af ordet "cool", eftertragtede dansesteder og barer. Byen er hvert år i juli vært for en humor- og en  jazz-festival. Frem for alt er Montreal porten til den canadiske østkyst herligheder, hvis naturpragt ikke findes mere storslået end om  efteråret.

5) Hue, Vietnam
Man skal ikke tro, at man har set hele Vietnam, når man har været i Hanoi, Saigon, Halong Bay og Hoi An. Hue var Vietnams kejserby  og byen har ikke ændret sig meget siden den sidste kejserlige familie residerede her i 1945. Besøg Citadelet, hvor kongefamilier bag  de beskyttende forsvarsværker har resideret i generationer. Det blev næsten udslettet under Tet-offensiven i 1968, mens Vietnam- krigen rasede. Her hedder Vietnam-krigen i øvrigt Amerika-krigen. Men tag også ud at sejle på Parfumefloden og da kejserne opførte  store mausolæer til efterlivet i det omgivende landskab er det også værd at hyre en chauffør og tage uden for byen og se dem og  opleve de overdækkede broer, landsbyerne, markeder og boderne langs vejene.

Næste: Nr. 6-10 på listen

LÆS MERE