Verdens mest klimavenlige hotel er dansk

Det grønneste hotel i hele verden ligger i Ørestad ved København, fastslår den største internationale rejse- og turistorganisation.

Hotel Plaza Copenhagen Towers er et grønt hotel - men at det også er verdens grønneste hotel, har hotellet i Ørestad ved København nu fået "papir på". Fold sammen
Læs mere
Foto: Crowne Plaza Copenhagen Towers

Der er solceller på facaden - Nordeuropas størte anlæg -  og grundvandet sørger for både nedkøling og opvarmning.

Læs også: Bo på hotel i et rumfartøj

Både TV og lamper kører på lavenergi, emballagerne er biologisk nedbrydelige, der bruges lokale råvarere i køkkenet, hvor madaffald bliver til biogas og gødning.

Og i fitnesscentret er motionscyklerne strømproducerende - hvor alle hotelgæster, der tramper 10 watt timer ind til hotellets forbrug, får et gratis måltid mad i restauranten.

Dette er et grønt hotel - men at det også er verdens grønneste hotel, har Hotel Plaza Copenhagen Towers i Ørestad ved København nu fået "papir på".

Hotellet er af verdens største rejse- og turistorganisation, Skål International, netop blevet valgt som "The World's Greenest Hotel" - og det endda af et enigt dommerpanel.

Danmark stadig i front

Hoteldirektør Allan L. Agerholm glæder sig over, at danskerne kan, og at Danmark stadig er med i front.

"Jeg tror, at skuffelsen fra klimatopmødet har fået mange danskere til at miste gejsten. Det er ærgeligt, fordi det er succeserne, der får alle til at tage deres tørn og tænke klimavenligt i hverdagen. Derfor håber jeg, at vores pris kan være en af de succeser, der kan give os allesammen blod på tanden igen," siger han.

Crowne Plaza hotelbygningen er den eneste CO2-neutale bygning i Danmark, det eneste Energiklasse2-klassificerede hotel i Danmark og eneste hotel, der når målsætningerne i EU's Greeen Building-program.

Se også: Her kan du bo grønt