Verdens mest imponerende lofter

Her skal du rejse ud og lægge nakken tilbage og nyde ti af verdens mest imponerende lofter - ud over Det Sixtinske Kapel i Rom.

Marc Chagall's loftsdekoration i Opéra de Paris. Fold sammen
Læs mere
Foto: scarletgreen/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Michelangelos mesterværk i det Sixtinske Kapel er så selvskrevent, at det ikke er med på listen.

Se billeder fra alle 10 udvalgte lofter i galleriet ovenfor

Loftet i det rum, hvor kardinalerne lukker sig inde, når der skal vælge en ny pave, og med en tynd røgsøjle fortæller omverdenen, når det er sket, er så enestående og smukt, at det ikke er til at komme uden om.

Derfor har redaktøren af rejsehjemmesiden VirtualTourist bedt brugerne om at kåre de flotteste lofter i verden - ud over Det Sixtinske Kapel i Rom - og det er der kommet følgende liste ud af:

Sant'Ignazio
Rom, Italien
Det er næsten umuligt at tro, når man kikker op, at kirkens loft er fladt og ikke med kupler. Den flerdimensionale bemaling er formentlig et af de bedste eksempler på, hvordan øjet kan snydes, og Saint Ignazios kirkes loft er en klar rival til den mere berømte nabo: Det Sixtinske Kapel.

Palais Garnier
Paris, Frankrig
Bygningens primære funktion er at være scene for bl.a. byens legendariske balletkompagni under navnet Opéra de Paris, men Marc Chagall's loftsdekoration et show i sig selv. Da han var færdig med arbejdet i 1964, fik det imidlertid en ublid medfart. Kritikerne mente, at den karakteristiske Chagall-stil stak ud fra den ellers herskende stil i den gamle bygning.
www.operadeparis.fr

Næste side: Stationens loft var dækket af tjære og nikotin fra rygning

Rejseliv.dk spørger: Har du et billede af et smukt loft? Send det til os på rejseliv@rejseliv.dk.