Verdens mest fjollede stednavne

Noget tyder på, at de i Australien har et særligt talent for at give steder muntre navne som "Eggs and Bacon Bay", men der er flere. Mange flere.

"Eggs and bacon Bay", som bugten på billedet hedder, er blandt de mere spiselige navne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Fotos: Tubagooda / Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I Jylland har man selvfølgelig lokaliteter med navne som Velling og Levring, men også Bøvling og Hjerk, Faster og Boris, Mørke og Lygten og Rens og Trans.

Se også: Verdens mest besynderlige arkitektur

Men i Australien kan de også være med, når det gælder muntre navne på diverse af ørkenkontinentets lokaliteter.

Eksempelvis kan man risikere at strande i Dismal Swamp, gøre ophold i Tittybong eller tilbringe en aften i Pussycat Flat. Eller Bust-Me-Gall Hill!

Tasmaniens vestkyst er der det farlige Hell's Gates og i New South Wales, er der en by med det Bruce Willis-agtige navn Diehard. Mod nord er der mere spiselige navne som Tortilla Flats og på Tasmanien også både Eggs and Bacon Bay og Milkshake Hills.

Wagga Wagga

En hel kategori for sig selv er australske navne, der indeholder et element af gentagelse, som f.eks. Wagga Wagga, Bong Bong, Grong Grong, Walla Walla og Goonoo Goonoo - alle i New South Wales, mens de oppe i Nothern Territory har Bubble Bubble Springs og i Vicoria: Vite Vite.

Med risiko for at forstuve tungen er der også Jimcumbilly, D'Entrecasteaux Channel, Ubobo og både Manangatang og Upotipotpon.

"Alle bliver begejstrede for at høre, at der er noget, der hedder Woolloomooloo," siger Lauren O'Neil fra Tourism New South Wales.

Ifølge Marianne Miles fra Tourism Tasmania fik Break-Me-Neck Hill sit navn af en af de første, der forsøgte at styre en hestetrukken vogn op ad den.

Meget fed kænguru

Nogle stednavne kommer fra de australske aboriginals sprog. Eksempelvis Uki, der betyder "bregne med spiselige rødder" eller Ozenkadnook, der betyder "meget fed kænguru". Til gengæld ved man ikke, hvor navnet Humpty Doo stammer fra.

Men briter med hang til toilethumor hæfter sig især ved navne som Dunnedoo, Diapur, Mount Buggery, Burrumbuttock, Poowong og Fannie Bay.

På samme måde som der med jysk logik ikke langt fra Tarm ligger en mindre by, der hedder Lem. Nord for Års ligger til gengæld Blære. Og foruden selve Balle er der også Bredballe. Og så er der ikke alene Storvorde og Bylderup Bov, men også Hørmested, Harken og Sæd.

Rejseliv.dk spørger: Kender du andre eksempler på lokaliteter med sjove navne?