Verdens mest ekstravagante hotel-goder

Fra lån af Lamborghini til parfume-butlere. Hotel-faciliteter som iPod docking stations og sengetøj af egyptisk bomuld er efterhånden blevet standard.

Lån en Lamborghini. Four Seasons Hotel Beverly Hills, Los Angeles. Foto: PR Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Parfumebutler

Rosewood Hotels, Nordamerika og Saudi-Arabien

Træt af den gamle Calvin Klein, Gucci eller Elizabeth Arden? Lyst til i anledning af storbyferien at dufte af noget nyt og anderledes?
På Rosewood hotel kæden har man netop indført en såkaldt parfume butler. Med det formål at give gæsterne mulighed for at vælge mellem en menu af dufte, som de så kan bære, mens de bor på hotellet. Butleren er naturligvis uddannet i karakteristika ved hver enkelt duft, og han dukker op efter anmodning op i gæsternes suite med en sølvbakke med udvalget af dufte.
Hvert hotel i kæden har sin egen menu - på The Carlyle i New York kan kvinder eksempelvis vælge mellem Chanel Chance og Hermès Eau des Merveilles og mænd kan påføre sig en dråbe af Ralph Lauren Polo Black. Konceptet er primært tiltænkt gæster, som rejser kun med håndbagage (og derfor ikke har mulighed for at medbringe store parfumeflasker), og findes indtil videre på otte Rosewood hoteller, udover The Carlyle bl.a. Hotel Georgia i Vancover og Rosewood Corniche i Jeddah i Saudi-Arabien.
Der er ingen begrænsning på, hvor mange gange man kan tilkalde parfume butleren og få et nyt splash duft.

Se også: 12 film der tager dig på rejse
 

Te Sommelier

The Lanesborough, London

På luksushotellet Lanesborough i London tager man te lige så seriøst, som toprestauranter tager deres vinkort, hvorfor hotellet som det første i verden har ansat en sommelier med speciale i te.
Sommelieren hedder Karl Kessab og har æren for, at hotellet tre år i træk har vundet Storbritanniens Tea Council Award of Excellence, som i te-kredse er ligeså prestigefuldt, som når en restaurant får tildelt en Michelin-stjerne.
Som gæst betyder Karl Kessabs tilstedeværelse, at man i hotellets restaurant Apsleys ved den traditionelle afternoon tea kommer i audiens hos sommelieren. Som i detaljer fortæller om karakteristika og fordele ved hver enkelt af hotellets udvalg af 56 tesorter samt de forskellige måder at tilberede teen på, og efter at have spurgt ind til ens foretrukne smagsvarianter, anbefaler lige præcis den te, han vurderer, vil falde i ens smag. Og teen laves naturligvis, uanset smagsvarianten, i en traditionel russik sølv-samovar således, at den bevarer den korrekte temperatur.
 

Hunde-terapeut

Hotel Monaco, Portland, Oregon, USA

Ganske mange hoteller, specielt i USA, tilbyder i dag services til gæsternes kæledyr, fra hundefrisører til specielle måltider. På Hotel Monaco Portland, som er et boutique-hotel i Kimpton-kæden, er man gået et skridt videre end det.
Her kan gæsterne og deres hunde komme »på briksen« hos en til formålet ansat hundeterapeut, som er uddannet til at afkode hundens behov og adfærdsmønstre. I løbet af en såkaldt wine hour - vin til ejerne, ikke hunden - vil hun »tale med hunden« og løbende forklare ejerne, hvad hun får af svar, forhåbentlig med den gevinst, at hund og ejere efterfølgende får et tættere forhold til hinanden.
 

Gør-det-selv cocktailbar

The Surrey Hotel, New York

Man kan smutte en tur i baren og få sig en Rose Marie eller en Blackberry Mint Margarita - eller man kan, hvis man bor på The Surrey Hotel i New York, selv give den som bartender i sin private suite.
Man ringer efter hotellets in-room mixologist, som få minutter efter kommer anstigende i suiten med alle ingredienser til den ønskede cocktail. Han demonstrerer, hvordan man mixer den helt perfekt, hvorefter man selv kan agere bartender og gøre ham kunsten efter med de næste 4-5 drinks. Ønsker man sig flere forskellige drinks, er det bare at sige til - og servicen er naturligvis til rådighed 24-7.
 

Sol-butler

Ritz Carlton South Beach, Florida

Lysende rød hud, som egentlig skulle have været lækker brun, og grimme hvide streger på uheldige steder. At sole sig på en pæn måde kan være en hel videnskab - som man på Ritz Carlton South Beach i Florida ikke selv behøver sætte sig ind i. For her har man ansat en såkaldt Tanning Butler - bedst oversat til en »sol butler« - hvis fornemmeste opgave at hjælpe gæsterne med at få det optimale resultat ud af deres solbadning uden at ødelægge deres hud.
Miguel Pando, som sol butleren hedder, er såkaldt SPF specialist og ved præcis hvilken solcreme, der bør bruges på hvilke hudtyper, og på hans daglige tur rundt på hotellets pool-område vil man som gæst kunne konsultere ham vedrørende lige præcis ens behov for solcreme, herunder mærke, konsistens og vandfasthed.
Som en ekstra bonus hjælper han også med at smøre cremen på, hvis man selv har svært ved at nå, og pudser ens solbriller.
 

Slægtsforsker

The Balmoral, Edinburgh, Skotland

Rigtig mange af de gæster, der besøger det femstjernede The Balmoral i Edinburgh, er interesseret i at vide, om de har - og i så fald hvilke - skotske rødder. Hotellet har derfor indledt et samarbejde med en slægtsforsker, hvis job er at hjælpe gæsterne med at finde frem til deres skotske forfædre.
Gæsterne kan inden de ankommer til hotellet sende det info, de allerede har på deres familie, hvorefter slægtsforskeren vil forsøge at finde frem til, hvilken skotsk klan, de tilhører. Når man ankommer, vil han have sørget for at få lavet en kilt til gæsterne - med det tartan (mønster), som er karakteristisk for lige præcis ens klan. Og er man interesseret, arrangerer han ydermere en tur til den region, man stammer fra.
 

Søvn concierge

The Benjamin, New York

Mennesket sover i gennemsnit en tredjedel af deres liv, og med så mange timer i sovende tilstand, er det essentielt at søvnen bliver så optimal så muligt. Det er filosofien bag New Yorker luksushotellet The Benjamins søvn concierge.
Hotellet har haft en søvn concierge på lønningslisten i mere end 10 år, og hendes job er i al sin simpelhed at sørge for, gæsterne får den bedst mulige søvn. Det gør hun helt konkret ved i dialog med gæsterne at finde frem til hvilken pude på hotellets pudemenu, hver enkelt gæst skal lægge hovedet på. Mange hoteller har i dag pudemenuer, The Benjamin adskiller sig ved at have hele 12, som alle sammen har lige præcis deres fordele. Fra »snore-no-more«, som ikke overraskende er til snorkerne, over »satin beauty«, hvis styrke er, at den er så let, at man ifølge beskrivelsen ikke vågner op med uglet hår, » til »lullaby« med indbygget højtaler (som kan plugges til ens iPod) til dem, der har brug for søvndyssende musik.
Søvn conciergen kommer også med varm mælk eller småkager, hvis man trods sin pude ikke kan falde i søvn.
 

Lån en Lamborghini

Four Seasons Hotel Beverly Hills, Los Angeles

Der er ingen grund til at medbringe sin egen - eller en lejet - vogn, hvis man bor i en af topsuiterne på Four Seasons i Beverly Hills. For så snupper man såmænd bare nøglerne til hotellets Lamborghini Gallardo, Rolls-Royce Ghost, Ferrari 430 Convertible eller en af de seks andre luksusbiler, som er med i opholdet under navnet Suite Drive Program.
Er man suitegæst i en af de mere beskedne suiter, hvor en overnatning kun står i mellem 6.-12.000 kr., kan man på hotellets regning trille rundt i LA i f.eks. en Mustang LX Convertible, Cadillac CTS Sedan eller en Lincoln Town Car Sedan.
I begge tilfælde kan man hente bilen allerede i lufthavnen, så man ankommer til hotellet med stil.
Suite Drive løber resten af 2012.
 

Eget musikstudie

Eden Rock, St. Barths

Eden Rock er det vel nok mest fashionable sted at bo på den caribiske ø, St. Barths. Specielt hvis man går all in og checker ind i den 1.500 kvadratmeter store Villa Rockstar. Hvor man udover følelsen af at bo på en »landfast yacht i hundrede millioner kroners klassen«, som hotellet selv beskriver villaen, får adgang til et privat musikstudie, komplet med instrumenter, mikrofoner og lydudstyr. Studiet er professionelt, og adskillige A-liste kunstnere har indspillet sange her gennem tiden.
Som gæst i Villa Rockstar kan man således optage sit eget soundtrack til det caribiske ferieeventyr. Og bagefter feste som en rockstjerne omkring den private pool og ved den private whiskeybar. I sidstnævnte med frit valg mellem 40 forskellige slags whiskey. Skål.
 

Kunstguide

Le Royal Monceau, Paris

På luksushotellet Le Royal Monceau Raffles i Paris går man op i kunst. Hotellet var i 1930erne det foretrukne mødested for kunstnere og intellektuelle, og efter den to år lange renovering af hotellet fra 2008 til 2010 genåbnede man med kunst og kultur som en af de vigtigste hjørnesten i hotellets identitet.
Værker af bl.a. franske og russiske kunstnere hænger som permanente udstillinger i bl.a. lobbyen, interiøret er i vid udstrækning Philippe Starck, og gæster kan besøge hotellets særlige »kunstbibliotek« med over 700 bøger om moderne kunst, design og arkitektur, samt hotellets eget kunstgalleri »Art District«.
Det er dog ikke nødvendigvis alle gæster, der er lige stærke i kunst, hvorfor Le Royal Monceau Raffles har ansat en særlig kunst concierge, som kan guide gæsterne rundt i dels hotellets eget kunstgalleri, dels de utallige øvrige udstillinger rundt om i Paris. Og har man ikke tid til at besøge gallerier og udstillinger i åbningstiderne, kan kunst conciergen arrangere private fremvisninger med kunsterne i deres egne atelierer.

Se også: Drinks og deres hoteller