Verdens længste golfbane

Beregn lidt ekstra tid. Den nyåbnede australske bane, Nullarbor Links, er 1.367 km lang.

Foto: www.newspix.com.au
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu er den officielt åbnet, golfbanen der er en test i tålmodighed og udholdenhed.

Se også: Guide til Mallorcas 19 golfbaner

Nullarbor Links strækker sig nemlig 1.367 km langs Australiens sydkyst mellem Ceduda og Kalgoorlie. Så det er golfbaggen i bagagerummet og afsted - i flere dage.

Hvert hul er placeret ved "naturlige" stop på ruten - benzinstationer og moteller - og man skal ikke sætte næsen op efter grønne greens.

Græs findes knap nok i det tørre landskab i jord og sten. Og med vandmangel er det umuligt at anlægge greens på den normale måde. Her lægger man en blanding af sand og olie på green-og tee-steder.

18 grunde til at stoppe
Normalt er der ikke mange, der stopper på denne strækning af sydkysten, hvor der langs vejen er advarselsskilte mod både kænguruer og vilde kameler. Men med golfbanen håber myndighederne, at der nu er 18 grunde til at gøre det.

I anlægget kan ingen af banens huller for alvor konkurrere med verdens top-baner, men Alfie Caputo, arkitekten bag banen, mener ikke, det er noget problem.

"Verden er fuld af den slags baner. Jeg tror, folk søger efter eventyr og oplevelser. Dette er virkelig "Real Australia". Man kan ikke spille på noget som dette noget andet sted i verden," siger han til Travel News.

Stor forhåndsinteresse
Og han har sikkert ret. Der har allerede været 1,7 mio. hits på banens hjemmeside.

Hullerne på den spektakuære bane har iørefaldende og meget australske navne som f.eks. Dingo's Den og Border Kangaroo.

Wombat Hole ved Nundroo hedder sådan, fordi der i områder findes omkring 2.5 millioner af de såkaldte "hairy-nosed" wombats. Og to af hullerne er i Ceduna Golf Club, som blev grundlagt i 1928.

Læs også: Tee og ski i Tyrkiet