Verdens højeste skyjump åbner i Vegas

Til april åbner Stratosphere tårnet i Las Vegas sin nyeste forlystelse: Skyjump fra 108 etagers højde.

Skyjump i Las Vegas, som åbner til april, er lig med et hop ud i den blå luft og herefter frit fald på 350 meter - eller 108 etager. Fold sammen
Læs mere
Foto: The Stratosphere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du altid drømt om at kaste dig ud i den tynde luft i 350 meters højde? Men helst uden de uheldige konsekvenser af at ramme jorden nedenfor med et brag?

Se også: Rutsjebaner i verdensklasse

Fra april i år kan adrenalin-junkies sætte kurs mod Las Vegas og Stratosphere tårnet på the Strip og få stillet lysten.

"Skyjump" er nyeste skud på den vilde forlystelsesscene i ørkenbyen, og vil, når den står klar til brug, sætte sig på rekorden som verdens højeste af sin slags. I New Zealand har man en tilsvarende forlystelse, men kun med et frit fald på godt 200 meter.

Se videoen fra skyjump i New Zealand her:

Skyjump er en mellemting mellem elastikspring og skydiving, men uden elastikken og uden flyet eller faldskærmen. Man hopper ud fra toppen af det vindomsuste Stratosphere tårn, iført en speciel dragt og fastspændt til diverse kabler og wires, der sørger for, at ens hvirvlende krop stopper sit fald på sikker vis på platformen nede på jorden. 

Toppen af Stratosphere er allerede et mekka af vilde forlystelser - X-Scream, Insanity spinning arm og Big Shot, som man også kan kaste sig ud i.

Det har kostet cirka 17 millioner kroner at tilføje Skyjump til udvalget. Prisen per person, der gerne vil se Vegas lidt fra oven og i fuld fart, bliver 100 amerikanske dollars.