Verdens højeste hotel

Burj Khalifa i Dubai er verdens højeste bygning, men Ritz-Carlton i Hongkong bliver til december det højeste hotel i verden. Se billederne her.

Det 490 meter høje International Commerce Centre er stadig under konstruktion, men skal stå færdigt december 2010. Ritz-Carlton hotel kommer til at ligge mellem 102. og 118. etage og bliver dermed verdens højeste hotel. Fold sammen
Læs mere
Foto: Bobby Yip

Har du højdeskræk, er det ikke her, at du skal bo.

Se billederne: 975 meter lige midt i Miami

Men er du ikke bange for at kikke ned - over 100 etager ned - så book bare værelse på det nye Ritz-Carlton hotel i Hongkong.
Det vil efter planen åbne i december.

Ganske vist er selve skyskraberen, der er 420 meter, ikke nær så høj som verdens højeste bygning i Dubai - Burj Khalifa på 828 meter, som også rummer et hotel. Men her er hotellerne indrettet på lavere etager.

Ritz-Carlton hotellet i det nybyggede International Commerce Centre på Kowloon nær havnen og centrum af Hongkong er planlagt at skulle åbne i december.

Udendørs bar 420 meter oppe
Det får 320 værelser - alle med en storskået udsigt over havn og by - fordelt mellem 102. og 118. etage i bygningen. Desuden bliver der seks restauranter, bl.a. en italiensk og en kinesisk, samt en tea-louge. Og på 116. etage indrettes spa.

Allerøverst på bygningens tag 420 meter oppe er planlagt en udendørs bar - med garanti for forrygende udsigt over Victoria Harbour og Hongkong Island.

Ritz-Carlton åbner i øvrigt endnu et hotel i Kina i år, som ligger i Shanghai.

Andre høje hoteller:

  • Abbco Rontana Tower (også kaldet Rose Tower). Dubai (333 meter)

  • Burj Al Arab, Dubai (321 meter)

  • Jumeirah Emirates Towers Hotel, Dubai (309 meter)

  • Baiyoke Sky Hotel, Bangkok. Thailand (304 meter)

  • Oasis Skyway Garden Hotel, Shanghai, Kina (230 meter)

  • Nagoya Marriot Associa Hotel, Nagoya, Japan (227 meter)

  • Swissôtel The Stamford, Singapore (226 meter)

Se også: 9 af verdens største og højeste attraktioner