Verdens første flyselskab kun for dyr på vingerne

Bragende succes for det amerikanske flyselskab Pet Airways, der udelukkende flyver kæledyr mellem amerikanske byer.

Den røde løber var rullet ud, så de 50 dyr ombord Pet Airways kunne gå blødt på land. Fold sammen
Læs mere
Foto: AFP / Pet Airways
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I går lettede et udsolgt Beech 1900-propelfly fra Republic-lufthavnen i New York. Passagererne var hunde og katte, der besatte de 50 pladser i kabinen.

Se også: Bliv dyrepasser for en dag

Forhistorien er, at ægteparret Alysa Binder og Dan Wiesel havde en ubehagelig oplevelse med at lade deres egen Jack Russel-terrier transportere i lastrummet på et rutefly. Det er den normale måde at transportere kæledyr på, men parret mente ikke det var godt nok, rapporterer AP.

Fire år har parret brugt på at planlægge Pet Airways, og nu er selskabet altså en realitet.
Alle sæder er pillet ud af flyet og ersattet med bure. Inden flyvningen luftes hundene, og undervejs bliver de luftet en gang mere af specialtrænede ”stewardesser”.

Kun plads til de firbenede passagerer
Der er plads til omkring 50 dyre-passagerer på hver flyvning, men desværre kan ejerne ikke glæde sig til at flyve med dyrene, for der er kun plads til de firbenede passagerer.

Pet Airways flyver mellem New York, Washington, Chicago, Denver og Los Angeles og prisen for en enkeltbillet for et dyr er ca. 800 kr. Initiativet ser ud til at blive en succes, for foreløbig har Pet Airways udsolgt de næste to måneder.