Verdens førende i skønhedsturisme

Endnu en underskøn kvinde fra Venezuela blev kåret som verdens smukkeste, og derfor kan landet igen promovere sig selv som en top destination for skønhedsturisme.

Det var sjette gang en kvinde fra Venezuela blev kåret som verdens smukkeste, da Stefania Fernandez blev Miss Universe 2009 - og det var første gang et land fik titlen to år i træk. Fold sammen
Læs mere
Foto: Orland Barria
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det var sidste års Miss Universe, Dauana Mendoza fra Venezuela, der kronede dette års Miss Universe, Stefania Fernandez fra Venezuela.

Læs også: Byen med de smukkeste kvinder

Endnu engang løb en af landets smukke kvinder af med den prestigefulde titel, og resten af verden kan undre sig.

Hvad er det, de kan i Venezuela. Skyldes al den skønhed heldig race- og genblandinger - eller er man mestre i at hjælpe skønheden lidt på vej?

Formentlig en blanding af begge. I hvert fald er kosmetiske operationer om ikke "hver mands eje" i det sydamerikanske land, så i hvert fald utrolig udbredt - og skønhedsdronningerne er omvandrende reklamesøjler for kirurgernes kunnen.

Ikke uventet er Venezuela blevet en top destination for skønhedsturisme. Det er især turister fra nabolandende og USA, der vælger den form for souvenir fra ferien.

Alle har fået skønhedsoperationer
"De kommer fra USA, Colombia, Ecuador og de caribiske øer. De får foretaget indgrebet, og holder så nogle dages ferie," fortæller Rosi Oyon til Travel News. Han arbejder for et fransk firma, der sælger brystimplantater.

Den nye Miss Universe har også selv været under kniven, hævdes det. Plastkirurg Daniel Slobodianik, som selv har hjulpet adskillige venezuelanske kendisser til bedre at kunne fylde bikinien ud, er sikker.

"Jeg har ikke selv opereret hende. Men jeg er sikker på, at hun  er blevet det. Det  er de alle," fastholder han.