Verdens dyreste hotelbyer

Generelt er prisen på hotelovernatninger faldet i 2008, men i de dyre byer er de steget lidt.

Et hotelværelse kan være være en dyr fornøjelse i Moskva, Monte Carlo og New York. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I nogle byer er det meget dyrere at bo på hotel end andre byer. Moskva, Monte Carlo og New York var i 2008 verdens dyreste hotelbyer. København indtog 7. pladsen over eksempelvis Dubai  på top 10-listen over verdens dyreste hotelbyer.

Mange forbinder måske Rusland med billig vodka frem for dyre hoteller. Men ikke desto mindre forblev Moskva i 2008 verdens dyreste hotelby målt på gennemsnitlige betalte værelsespriser. Her kostede et hotelværelse i gennemsnit 1.933 kr. pr. nat.
 
Byen indtog også førstepladsen året før, og med en prisstigning på 2 pct. gik hotelpriserne i Moskva den modsatte vej end i de fleste andre storbyer i 2008. Så hvis man vil nyde russisk champagne og kaviar i en hotelsuite i Moskva, skal man huske rigeligt med rubler.
 
På andenpladsen ligger fyrstendømmet og rigmandsparadiset Monte Carlo med en gennemsnitlig værelsespris på 1.769 kr. pr. nat. Byen er kendt for sine store kasinoer, smukke strande, Formel-1 og glamour. Derfor overrasker det måske ikke, at Monte Carlos hotelpriser er Vesteuropas dyreste og verdens næstdyreste.
 
New York, byen som aldrig sover, faldt i 2008 fra anden- til tredjepladsen med en gennemsnitspris pr. hotelværelse pr. nat på 1.635 kr., hvilket dog stadig er ikke ligefrem er billigt. På den anden side har det aldrig været billigt at bo i New York.
 
Til gengæld kan man glæde sig over at byer som London, Paris, Rom, Madrid, Amsterdam, Prag eller Budapest slet ikke er med på listen over de 10 dyreste.
 
Selvom prisen på værelser er steget i nogle byer – de der var dyre er blevet dyrere – er hotelprisen på verdensplan faldet med i gennemsnit 3 pct., så når det gælder hotelpriser ser 2009 ud til at blive et godt rejseår . Hotels.com har eksempler på hoteller, hvor man lige nu kan spare 40 pct.. 

Verdens dyreste hotelbyer: 

1. Moskva                1.933 kr.
 
2. Monte Carlo       1.769 kr.
 
3. New York            1.635 kr.
 
4. Geneve               1.284 kr.
 
5. Cannes                1.246 kr.
 
6. Boston                 1.120 kr.
 
7. København        1.075 kr.
 
8. Oslo                      1.075 kr.
 
9. Dubai                   1.045 kr.
 
10. Zürich                1.037 kr.
 
(Kilde: Hotels.com’s Hotel Price Index 2008.)