Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
En middag på en restaurant, der kan blære sig med en eller flere Michelin-stjerner, er som regel lig med et kraftigt indhug på bankkontoen.
Læs også: Restauranter i Rom flår turister
Medmindre middagen finder sted hos Tim Ho Wan i Hong Kong. For her koster den dyreste ret på kortet - som er en tallerken nudler - bare 25 kroner, og er man mere til dim sum, kan man slippe med en flad ti'er.
Trods de rørende beløb er det mad i verdensklasse, man får serveret, for Tim Ho Wan er netop blevet udødeliggjort med en stjerne i Michelins nye udgave af Hong Kong - Macau guiden.
Kun plads til 20
Der er kun plads til 20 gæster i restauranten, og bag gryderne står Mak Pui Gor, som har en fortid i køkkenet på restauranten Lung King Heen på Four Seasons Hotel i Hong Kong, som var begavet med tre stjerner i Michelin-guiden. Men så kom finanskrisen og Mak Pui Gor besluttede sig for at blive chefkok i egen restaurant. Som han gav navnet "Tim Ho Wan", der betyder "Tilsæt Held".
Overser madboder-kultur
Michelin er blevet kritiseret for at overse byens madboder-kultur, og har i sin nye udgave af Hong Kong - Macau guiden, som udkom i slutningen af november 2009, med Tim Ho Wan inkluderet det, som chefen for Michelin-guiden, Jean-Luc Naret, kalder "den billigste stjerne-restaurant i verden".
I Danmark har 11 restauranter opnået Michelin-stjerner. Og på Madeira fik restauranten Il Gallo d’Oro på Spies-hotellet Cliff Bay Hotel i januar i år også en plads i bogen.