Verdens bedste rejsebøger

Her er 20 forslag til alle tiders bedste rejsebøger – på dansk og udenlandsk og vi modtager også gerne dine forslag.

Nogle af bøgerne kan du stadig finde hos boghandleren, andre må du på nettet efter, mens du for en dels vedkommende må iføre dig tropehjelmen og gå på opdagelse i aktivariaterne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jan Hedegaard.

Til inspiration for rejsende og lænestolseventyrere har Rejseliv.dk’s Jan Hedegaard samlet en liste over ti danske og ti udenlandske langtidsholdbare bøger om rejser. Nogle af bøgerne kan du stadig finde hos boghandleren, andre må du på nettet efter, mens du for en dels vedkommende må iføre dig tropehjelmen og gå på opdagelse i aktivariaterne.

Danske rejsebøger

»En Digters Bazar«
H.C. Andersen
H.C. Andersens mest originale og mest populære rejseskildring fra hans store rejse til Orienten i 1840-41, hvor han genså Tyskland og Italien, oplevede Athen og gik rundt i Konstantinopel. Herfra gik turen videre op gennem Sortehavet og op ad Donau til Wien, hvor han igen var på hjemmebane. Kulturhistorisk er »En Digters Bazar« en guldgrube, fordi den moderne turists erfaringer her formuleres for første gang, og i begejstrede vendinger fortælles om den første togtur i teknikkens tidsalder.

»En kavaler i Spanien«
Tom Kristensen
Rejsebogen fra 1925 anses af blandt andre litteraturredaktør på Berlingske Tidende og Tom Kristensen-ekspert Jens Andersen for at være forfatterens fineste rejsebog. Kristensen ankommer med tog til Barcelona, hvor han bliver en tid. Senere bliver det blandt andet til en beretning om turen op til Montserrat-klosteret, sejlturen til Mallorca og om opholdet i den lillebitte by San Antonio på kun 20 huse – ligesom han fortæller om mødet med det smukke Alhambra. »Rejser man i Spanien skal man tage sin kvinde med. Ellers kommer man til at gå i en korridor mellem kvinder,« anbefaler Tom Kristensen veloplagt.

Næste: Se flere rejsebøger her!

HVILKEN REJSEBOG ER DIN FAVORIT?
Fortæl os og Rejseliv.dk's øvrige brugere, hvilken rejsebog, der er din favorit – ikke mindst, hvis den ikke står på vores liste. Skriv en kommentar nedenfor.