Verdens bedste lufthavn ligger i Seoul

ACI har undersøgt, hvad flypassagerer fra hele verden mener om 108 af verdens bedste lufthavne. Se topscorerne her!

Her er det svenske Annika Sörenstam, der spiller golf på en landingbane i verdens bedste lufthavn, Incheon International Airport i Seoul. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jo Yong-Hak
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 200.000 rejsende fra hele verden har stemt og de stemmeafgivende har valgt Incheon International Airport i Seoul som verdens bedste lufthavn. Lufthavnen er den største i Sydkorea og en af de største i Asien.

Se foto: Landinger, du ikke vil opleve

Afstemningen er foretaget af Airports Council International.

Med førstepladsen har Incheon International passeret traditonelt populære lufthavne som Hongkong og Singapore. Sidste år vandt netop Singapore afstemningen.

Ikke første gang i Asien
Det er fjerde år i træk, at det er en lufthavn i Asien, der vinder.

Asien har ikke blot verdens bedste lufthavne, også når verdens bedste flyselskaber skal kåres er de asiatiske oftest talrigt og højest placeret.

Udnævnelsen af verdens bedste lufthavne er foretaget efter omfattende undersøgelser af, hvad passagererne mener om de forskellige lufthavne, og om deres service og kvalitet. Spørgeundersøgelsen er gennemført på forskellige tidspunkter over et helt år og i 108 lufthavne.

Top-5 ser sådan ud:

1. Sydkorea
2. Singapore
3. Hongkong
4. Central Japan
5. Halifax

Airports Council International (ACI), der står bag undersøgelserne og den endelige kåring, offentliggør kun de fem bedste i hver klasse.

I Europa er Zürich højst placeret efterfulgt af Southampton, Porto, Keflavik og Moskva Domodedovo.

Halifax ligger øverst på listen over de bedste lufthavne i Nord-Amerika, mens Tel Aviv er valgt som den bedste i Mellem-Østen.