Verdens bedste i luften

Etihad Airways fik igen i år prisen som verdens bedste flyselskab, da rejsebranchens Oscars blev uddelt i onsdag aften.

Etihad Airways fik også en World Travel Award for at have verdens bedste første klasse, mens Singapore Airlines har den bedste business class og Lufthansa verdens bedste økonomiklasse. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At man er ung, betyder ikke, at man ikke kan være med i toppen.

Læs også: Verdens bedste strand-paradis

I hvert fald ikke, hvis man er Etihad, flyselskab i De Forenede Arabiske Emirater. Etihad Airways blev etableret i 2003, og i går aftes blev det for fjerde år i træk valgt som verdens bedste flyselskab, da World Travel Awards blev uddelt ved en gallafest i New Delhi i Indien i aftes.

Etihad - det arabiske ord for union - kan også rose sig af at være verdens hurtigst voksende flyselskab med i dag 66 fly, som klarer 1.000 flyvninger om ugen til 84 byer i Mellemøsten, Afrika, Europa, Asien, Australien og Nordamerika. Selskabet flyver ikke til København, men til f.eks. Berlin, Frankfurt, London og Paris.

Etihad Airways fik også en World Travel Award for at have verdens bedste første klasse, mens Singapore Airlines har den bedste business class og Lufthansa verdens bedste økonomiklasse.

Ekstraordinær service
Når det handler om underholdning om bord, inflight entertainment, er Virgin Atlantic Airways det bedste selskab, og Korean Air fik prisen for "World's Excellence In Service" - en kategori, hvor hovedparten af de nominerede for ekstraordinær service var internationale hotelkæder.

Verdens bedste Reward Program - bonusprogram - har Emirates, og prisen som verdens bedste alliance af flyselskaber gik for tiende gang til Onworld.  Det er en sammenslutning, som er væsentlig mindre end Star Alliance, der har 27 medlemmer bl.a. SAS og Lufthansa, og som fik prisen fem gange fra 1998 til 2002.

Oneworld omfatter 12 flyselskaber: airberlin, American Airlines. British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines,LAN, der er Latinamerikas største flyselskab, Mexicana, Qantas, Royal Jordanian og russiske S7 Airlines.

World Travel Avards blev også uddelt til:
Singapore Airlines som verdens førende selskab på flyvninger til Asien. Den pris fil Malaysia Airlines.
Lufthansa som verdens førende selskab på flyvninger til Europa. Selskabet fik også prisen sidste år.
American Airlines som verdens førende på flyvninger til Nordamerika. Virgin Atlantic Airways vandt sidste år.
TAP Portugal som verdens førende på flyvninger til Sydamerika. Selskabet vandt også sidste år.
Etihad Airways som verdens førende på flyvninger til Mellemøsten. Selskabet vandt også sidste år.

Se også. Den ultimative luksus i luften