Verdens bedste First Class

Etihad Airways er i den prestigefyldte World Airlines Award kåret som verdens bedste First Class.

Hver first class passager har (selvfølgelig) mulighed for at lukke døren til suiten. Og i midten af kabinen har man køre en skillevæg op, hvis man vil have fred for sidemanden. Fold sammen
Læs mere
Foto: www.etihadairways.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvilket flyselskab skal man indløse billet til, hvis man vil sidde i de bedste First Class sæder? Hvilket flyselskab skal man med, hvis man vil dinere på topgourmetplan på First Class? Og hvilket flyselskab skal man checke ind hos, hvis man vil rejse på verdens bedste First Class?

Svaret er Etihad Airways. Til det hele.

Det Abu Dhabi-baserede flyselskab har i den prestigefyldte World Airline Awards, som netop er blevet offentliggjort, vundet førstepladsen i tre kategorier - Verdens bedste First Class, Bedste First Class sæder, og Bedste First Class catering om bord. 

Se også: Flyvende femstjernet hotel

Knapt 18 millioner passagerer fra over 100 lande har i perioden juli 2009 til april 2010 deltaget i det britiske analyseselskab Skytrax's undersøgelse, der lægger til grund for World Airline Awards. 

Etihad Airways ændrede sin first class i 2009, bl.a. blev first class kabinen til 12 individuelle suiter med hver sin garderobe, minibar og 23 tommer fladskærm, samt muligheden for at lukke døren til suiten. Sæderne er lavet af det samme læder, som bruges i Ferrari biler, har indbygget massage, og som kan slåes ud til en over to meter lang seng. 

Lufthansa bedst i Europa
Skytrax uddelte priser i en lang række kategorier, prisen for verdens bedste flyselskab gik i år til sydkoreanske Asiana Airlines, mens Qatar Airlines, som sidste år vandt den pris, er reduceret til nummer tre.

Europas bedste flyselskab blev Lufthansa, og Air Berlin kan, ligesom sidste år, kalde sig Europas bedste lavprisselskab, foran Easy-Jet og Norwegian. På samme måde var det på verdensplan igen AirAsia, der løb med titlen som verdens bedste lavprisselskab, mens Air Berlin holdt sin andenplads.

Singapore Airlines skubbede Malaysia Airlines væk fra den førsteplads, selskabet ellers har siddet på i seks år - som flyselskabet med det bedste kabinepersonale. Emirates holdt sig derimod øverst - nu for syvende gang - på den skammel, der hedder Bedste Inflight Entertainment, altså udvalget og kvaliteten af film og spil m.v. ombord.

De knapt 18 millioner passagerer, hvis mening har indflydelse på hvilke selskaber, der skal løbe af med hvilke titler, afgiver deres stemme i alt fra ventetiden i check-in og temperaturen i kabinen ombord til boarding procedurer og stewardessernes humør. 

Se også: Sådan skal du sidde i fremtidens fly