Verdens bedste byer

Læserne af et af verdens mest udbredte rejsemagasiner har stemt om, hvilke byer der er verdens bedste at rejse til.

Luftfoto af listens nr. 10, Cape Town, med byens berømte bjerg Lions Head i baggrunden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix Denmark
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læserne af det store, britiske rejsemagasin Condé Nast Traveller har nomineret verdens bedste byer. Her kommer New York ikke helt overraskende ind på en sikker 1. plads.  

I det hele taget er listen måske ikke så overraskende, og når Edinburgh kommer ind på en sjetteplads, kan det - den skotske hovedstads ubestridelige kvaliteter ufortalte - vist kun skyldes, at det fortrinsvist er briter, der har afgivet deres stemme.

Andre af verdens fremragende byer som Firenze ligger nemlig lige i hælene på eksempelvis Paris, når det drejer sig om kulturel berigelse, i fine gamle Buenos Aires, synes flest læserne, at de får mest for pengene og både San Francisco og Vancouver i Canada er uovertrufne, når det gælder venlighed og gæstfrihed.

Verdens bedste byer:

10. Cape Town

Cape Town har alt, hvad en storbyrejsende begærer - komfortable hoteller, indbydende shopping, udsøgt køkken og et livligt natteliv - til billige penge. Men det unikke ved Cape Town er byens placering midt mellem hav, strande og bjerge, der gør det umuligt ikke også at få store naturoplevelser med hjem i bagagen. Men der er andre gode grunde til, at sommerferien bør gå til Sydafrika næste år.

9. San Francisco

San Francisco er valgt ind på listen fortrinsvis for sin venlighed og gæstfrihed,men for sit mikro-klima som det kan være sin sag at håndtere, men selvfølgelig især for blomster i håret, bøsser, beatniks, »malede damer« og en charme så rå som en søløves gøen. Kun 10 minutters sejltur fra San Francisco ligger fængselsøen Alcatraz, hvor Amerikas mest forhærdede bankrøvere, gangstere og drabsmænd i en årrække blev holdt bag lås og slå.

8. Venedig

 Venedig er ikke alene en af verdens smukkeste byer med Canal Grande, Rialto-broen, Markus-pladsen, Doge-paladset og en uendelighed af andre attraktioner i verdensklasse, men også en af verdens dyreste og man risikerer at komme til at betale endog meget dyrt for tingene. Desuden oversvømmes byen dagligt af en-dags-turister i tusindvis, men så er det måske værd et rette blikket mod Veneto-regionen.

7. Barcelona

Barcelona er et yndet rejsemål for blandt andet forelskede par og Princesa Sofia Hotel er alle chokoladeelskeres drøm, her kan man blive forkælet med chokoladebehandling. Efter behandlingen kan I besøge Xocolata Museet for at lære om chokoladens historie, og derefter kan I nyde en kop varm chokolade hos Fargas – en af Barcelonas ældste og smukkeste chokoladebutikker. Derudover vrimler det i både Madrid og Barcelona med verdens største fodboldstjerner, og hvem vil ikke gerne blære sig med at have set dem live?

Næste: 6. Edinburg, 5. Sydney og 4. Rom