Verdens bedste bogbutikker

For mange rejsende er det en særlig fornøjelse at opsøge boghandeler, når de er på rejse. Her har Rejseliv.dk samlet 12 fine bogbutikker ude i verden til vore rejsende bogorme.

Foto: Livraria da Vila. Arnout Fonck/FLICKR.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Af Michael Kuttner og Jan Hedegaard

Dussmann, Berlin
Dussmann, der kalder sig et kulturvarehus, er ikke verdens mest romantiske sted, men strækker sig over mere end 7.000 kvadratmeter nær Bahnhof Friedrichstrasse i Østberlin og byder på et væld af bøger, foruden cd og dvd. Og man kan betale med kreditkort, hvilket er usædvanligt i tyske boglader.
Adresse: Dussmann das KulturKaufhaus, Friedrichstrasse 90, Berlin
www.kulturkaufhaus.de

Se de 6 næste her

Hatchards, London
Londons ældste, eksisterende boglade, grundlagt 1797. Kipling, Wilde og Byron har været kunder. De modne ekspedienter – herrer i tweedjakker og damer i nederdele – har faktisk læst mange af de bøger, de tilbyder. Umiddelbart ved indgangen præsenteres bestsellere signeret af forfatterne. De eneste antikvariske bøger er af og om Winston Churchill. En af byens mest civiliserede adresser.
Adresse: Hatchards, 187 Piccadilly, London
www.hatchards.co.uk

Livraria Lello, Porto
Usædvanlig portugisisk boglade med storslået trappe, åbnet nær Portos universitet 1906. Personalet kan virke tilknappet. En anden boglade, Livraria Latina Editora ved banegården, har en smukkere facade, venlig betjening og et pænt udvalg af bøger på engelsk.
Adresser: Livraria Lello, Rua das Carmelitas 144, Porto.
http://lelloprologolivreiro.com.sapo.pt/

Livraria Latina Editora, Rua Santa Catarina 2, Porto
www.livrarialatina.com.pt/

Strand, New York
Charmerende rodebutik med mere end 2,5 millioner nye, brugte og sjældne bøger. Grundlagt 1927. En institution, der ikke ser sig for kostbar til at sælge eller udlåne bøger i metermål til travle boligejere, indretningsarkitekter og filmrekvisitører. ”Giv os Deres specifikationer, og vi vil vælge de rigtige bøger, der passer til Deres hylder, alt prissat pr. løbende fod,” hedder det på den underholdende hjemmeside.
Adresse: Strand Book Store, hjørnet af 12th Street og Broadway, New York
www.strandbooks.com

Livraria da Vila, Sao Paulo
Brasilien er ikke kendt som et land for bogelskere. Men brasilianere, især i byerne, læser meget, og Sao Paulo byder på gode boglader. Kæden Livraria da Vilas afdeling i butikscentret Cidade Jardim er blandt de smukkeste. En af landets fremmeste arkitekter, Isay Weinfeld, bygger og indretter kædens butikker. I Cidade Jardim er der2.300 kvadratmeter over to elegante og rummelige etager, og der er en café til forfriskninger. Pænt udvalg af bøger på engelsk. Bagefter kan man studere luksusbutikkerne i centret.
Adresse: Livraria da Vila, Shopping Cidade Jardim, Av. Magalhaes de Castro, Sao Paulo.
www.livrariadavila.com.br

Shakespeare & Company,  Paris
Her er endelig en boghandel, der holder åben til klokken 11 om aftenen. Shakespeare & Company ligger i hjertet af Paris på venstre Seinebred over for Notre Dame-kirken. Boghandelen blev i sin nuværende skikkelse åbnet i august 1951 af George Whitman, der var en af de amerikanske soldater, der efter Anden Verdenskrigs afslutning foretrak at blive i Paris. Boghandelen står på skuldrene af Sylvia Beach’ legendariske boghandel, der hed det samme, men havde til huse på en anden adresse. På sin egen måde fortsatte George Whitman traditionen med at tiltrække forfattere og opmuntre spirende talenter. Her er har Henry Miller, Anäis Nin, Lawrence Durrell, Allen Ginsberg og James Baldwin haft deres gang.
Adresse: Shakespeare & Company, 37 rue de la Bûcherie, 75005 Paris
news@shakespeareandcompany.com

Se de 6 næste her