Verdens 20 billigste hotelbyer

Med et prisfald på 14 pct. er Riga nu verdens billigste hotelby foran Bangkok. Se listen over de 20 billigste byer.

Letlands hovedstad Riga kan byde på verdens billigeste hotelværelser. I gennemsnit koster det 444 kroner at overnatte på byens hoteller. Se de 20 billigste hotelbyer her Fold sammen
Læs mere
Foto: Desmond Kavanagh/flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skal det være billig - billigere - billigst, så skal vi østpå.

Se de 20 billigste hotelbyer her

Det er nemlig byerne i Østeuropa og i Asien, der har de billigste hoteller, viser Hotels.com's prisindeks for det første halvår af 2010.
Hvor Tallinn sidste år var verdens billigste hotelby, er det nu hovedstaden i nabolandet Letland, der har overtaget titlen.

Et hotelværelse i Riga er i snit blevet 14 pct. billigere i forhold til sidste år og koster nu i gennemsnit 444 kr.

København blev billigere
Samme store procentvise nedgang har der været på hotellerne i Dubai. Men her er priserne faldet fra 1.078 til 927 kr. i for et hotelværelse, hvilket dog stadig er langt dyrere end i byerne på billig-top-20 listen.

København er også en af de byer, der har haft et stort prisfald. Seks pct. er hotelværelserne blevet billigere og koster nu i gennemsnit 855 kr. Mens prisfaldet har været dobbelt så stort, 12 pct. i Köln, hvor hotelværelserne nu koster 772 kr. i gennemsnit, hvilket bringer byen lige uden for listen over verdens 20 billigste hotelbyer.

Priserne er på 2004 niveau
Men set på verdensplan har der været en svag stigning på hotelpriserne i årets første seks måneder.

"Trods det ligger priserne imidlertid stadig omtrent på samme niveau, som da vi første gang lancerede vores Hotel Price Index tilbage i 2004. Så i dag kommer man rigtig langt for pengene, når man booker hoteller, og ydermere er priserne fortsat med at falde i en del af de østeuropæiske og asiatiske byer," siger adm. direktør Nigel Pocklington.

Næste side: Se de 20 billigste hotelbyer