Verdens 10 mest skuffende turistattraktioner

Englænderne har rangeret de mest skuffende turistattraktioner, men har også forslag til et par relativt oversete attraktioner.

En turist tager billeder foran det hvide hus i Washington den 2. marts, 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Karen Bleier
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"Eiffeltårnet er frustrerende overfyldt og alarmerende dyr" og "Stonehenge er bare en samling gamle sten". Det mener englænderne bl.a. om et par af verdens mest skuffende turistattraktioner, efter en undersøgelsem som Daily Telegraph netop har offentliggjort.

Se også: Verdens 50 mest besøgte turistattraktioner

Også Leonardo da Vincis portræt af Mona Lisa på Louvre i Paris og Times Square i New York får en ilde medfart af et bredere, uimponeret publikum.

Selv Egyptens pyramider, der hører til den antikke verdens syv vidundere, er med på listen over attraktioner, der efterlader et knapt så mindeværdigt indtryk - ikke mindst takket være den stegende hede og mængden af påtrængende ægyptere, der utrætteligt forsøger at tigge og platte om alt muligt.

Eiffeltårnet i Paris
Først på listen er dog Paris's berømte vartegn, som af en fjerdedel af de stemmeafgivende briter blev betegnet som et flop.

Det er rejseforsikringsselskabet, Virgin Travel Insurance, der har foranstaltet undersøgelsen, og herfra drager man konklusionen, at ferierende, der gerne vil have en oplevelse søger attraktioner, der ikke hjemsøges af folkevandringer af turister.

Berømte turiststeder i Storbritannien blev heller ikke skånet. Ud over Stonehenge, der lå øverst blandt skuffende britiske attraktioner var også pariserhjulet, The London Eye, den kongelige residens, Buckingham Palace, og klokketårnet med Big Ben var også med.

Gode alternativer?
I modsætning hertil blev attraktioner som Alnwick Castle i Northumberland, rekonstruktionen af Shakespeares Globe Theatre i London og øen Isle of Skye i Skotland blev derimod nævnt som steder, der overraskede positivt.

Vil man undgå alle dem, der også forsøger at undgå alle de andre, mens man samtidig gerne vil se noget storslået, kunne man eksempelvis også søge til det nordlige Peru og besøge den for ikke så længe siden udgravede fæstning, Kuelap, i stedet for at slutte sig til trængslen på den efterhånden nedtrampede konkurrent, Machu Picchu, mod syd.

Også tempel-komplekset Angkor Wat i Combodja og Borobudor-templet i Java blev nævnt som eksempler på steder, der venter på at blive opdaget af de store turiststrømme.

Englændernes top-10 over verdens mest skuffende turistattraktioner:

1. Eiffeltårnet, Paris

2. Mona Lisa på Louvre, Paris

3. Times Square, New York

4. Ramblaerne i de spanske byer, Spanien

5. Frihedsgudinden, New York

6. Den Spanske Trappe, Rom

7. Det Hvide Hus, Washington

8. Pyramiderne, Kairo

9. Brandenburger Thor, Berlin

10. Det Skæve Tårn, Pisa

 Se også: Verdens 50 mest besøgte turistattraktioner