Verdens 10 mest innovative flyselskaber

Nummer 1 på listen er det selskab i verden, der flyver med færrest sæder i en superjumbo A380. Til gengæld er flyet indrettet med cocktailbar og tax-free shop.

Rejseliv imported photo
1. Korean Air. Udover cocktailbar og taxfree-shop har Airlinetrends.com bl.a. lagt vægt på, at selskabet har sin egen økologiske gård, der producerer grøntsager til flymaden. Fold sammen
Læs mere
Foto: Korean Air

Det gælder ikke altid om at komme til tiden, have de laveste priser eller at fragte flest passagerer fra A til B.

Se også: Sådan sidder du i SAS-fly i 2012

Flyselskaber kan også komme på top10-lister ved at udmærke sig på andre områder.

Airlinetrends.com, som er et uafhængigt researchbureau inden for flyindustrien, hædrer de gode og nyskabende idéer i flybranchen. Og torsdag udgav bureauet en rapport med en liste over de mest innovative flyselskaber.

"Flyselskaberne på vores liste er ikke nødvendigvis verdens bedste. I stedet udvælger vi de selskaber, som har fundet på interessante nyskabelser, der viser noget om, hvor passageroplevelsen er på vej hen," skriver Airlinetrends.com i rapporten.

På listen finder man eksempelvis det lettiske lavprisselskab airBaltic, nummer 8 på listen, som tilbyder økologiske, sæsonbestemte råvarer fra lokale landmænd til passagerer på Business Class. Og japanske All Nippon Airways, nummer 10, som tilbyder toiletter kun for kvinder om bord nogle af selskabets fly.

Øverst på listen ligger Korean Airlines, som er det selskab, der flyver med det laveste antal sæder i en superjumbo A380. Der er nemlig gjort plads til en taxfree-shop og en stor cocktailbar forrest i flyet, hvor de 12 passagerer på første klasse kan slappe af og nyde livet. 

Her er verdens 10 mest innovative flyselskaber:

1. Korean Air
Udover cocktailbar og  taxfree-shop har Airlinetrends.com bl.a. lagt vægt på, at selskabet har sin egen økologiske gård, der producerer grøntsager til flymaden.

2. British Airways
Selskabet kommer ind på en andenplads bl.a. på grund af en speciel menu af den prisvindende kok Simon Hulstone i anledning af OL i London.

3. Delta Airlines
Det amerikanske selskab er listens 3'er. Bl.a. pga. deres hurtige assistance og kundeservice på de sociale medier Facebook og Twitter.

4. KLM
KLM har bl.a. lanceret Meet&Seat, hvor passagerer kan vælge sidemand via det professionelle netværk linkedIn.com eller Facebook. Det rækker til en fjerdeplads på listen.

5. TAM
Brasilianske TAM kommer ind på femtepladsen med deres børneprogram, der bl.a. lader børn op til 12 år være med til at byde flyets øvrige passagerer velkommen om bord.

6. Qatar Airways
På Business Class tilbyder Qatar Airways sæder, der kan ligge ned og in-flight entertainment på skærme op til 17 tommer.

7. Virgin America
Flyselskabet kommer ind på en 7'er for bl.a. at være det eneste selskab i USA med el- og USB-stik i alle sæder. 

8. airBaltic
Selskabet byder sine business-kunder på økologi fra lokale lettiske landmænd.

9. AirAsia
Selskabet er blandt de mest aktive på Facebook og Twitter og har henholdsvis flere end 350.000 følger og 1.400.000 fans på Facebook.

10. All Nippon Airways
Japanske All Nippon Airways tilbyder toiletter kun for kvinder, og det er bl.a. med til at bringe dem ind på listens tiendeplads. 

Se også: Sid 20 timer i et fly uden mellemlanding