Verdens 10 bedste lufthavne

Lufthavnen i Hong Kong er for syvende gang øverst på listen over Verdens Bedste Lufthavne.

Lys og luft og rigeligt med siddepladser vægter hos mange passagerer. Hong Kong International Airport har nok af det hele til at score førstepladsen på listen over Verdens Bedste Lufthavne. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto fra Hong Kong International Airport
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Gode shoppingmuligheder. Venligt og professionelt personale. Effektiv check-in og security. Lys, luft og masser af sæder at fordrive ventetiden på.

Se også: Tjek ventetiden i sikkerhedskontrollen

Hong Kong International Airport har tilsyneladende det hele, i hvert fald ifølge de 8.2 millioner passagerer, der har deltaget i afstemningen om verdens bedste lufthavne og hvis uddeling af stjerner for syvende gang har resulteret i, at Chep Lap Kok, som lufthavnen i Hong Kong hedder i folkemunde, sidder på førstepladsen.

Det er det britiske selskab, Skytrax, der står bag kåringen, og har bedt passagerer fra hele verden give karaktererer på alt fra internet-servicen over skiltningen i terminalerne til nullermændene - eller mangel på samme - i hjørnerne på samtlige lufthavne.

Og selv om passagerer har forskellige behov og ønsker, kan de asiatiske lufthavne tilsyneladende noget, der tilfredsstiller alt fra skandinaviske familier med børn til forretningsrejsende amerikanere - de fire øverste skamler i Words Best Airports Awards 2008 er besat af lufthavne i Asien.

København nummer syv
Lufthavnen i Munchen er gledet ned fra nummer fire til nummer fem på listen, mens Københavns Lufthavn har oppet sig siden 2007 og er rykket fire pladser op til nummer syv.

Det er især det store udvalg af butikker i afgangshallen i Kastrup, der giver stjerner, mens det ikke giver plusser på kontoen, at man skal ud på en længere vandretur for at nå til gaten. Derudover var mange passagerer utilfredse med rygerkabinerne, som dog nu er fortid.

De amerikanske lufthavne er slet ikke repræsenteret på listen, men Miami lufthavn kan trøste sig med, at de amerikanske sikkerhedsmyndigheder har placeret den øverst på en all-american liste over top lufthavne. Og måske er det ikke helt tilfældigt, at Heathrow glimrer ved sit fravær på de øverste pladser - en lufthavn, der har rekord i at miste bagage, får næppe topkarakterer af ret mange.

Verdens bedste lufthavne 2008

1. Chek Lap Kok (Hong Kong)
2. Singapore Changi
3. Seoul Incheon
4. Kuala Lumpur
5. München
6. Kansai (Japan)
7. København
8. Zürich
9. Helsinki
10. Cape Town