Venedigs dyreste hotel

Det tidligere Pallazzo Papadopoli ved Canal Grande i Venedig er omdannet til suiter, hotelværelser og overdådige spise- og opholdssale. Intet under, at det var her, George Clooney valgte at holde sit bryllup.

Aman ligger tæt på Rialtobroen. Det tager 15 minutter at gå til Markuspladsen. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venedig. Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men det lille, undseelige messingskilt indikerer, at her ligger Aman Venice. Nej, hotellet skilter ikke. Kun på maghonibåden, der ligger ved indgangen, står der Aman med store messingbogstaver på agterstævnen. Gæsterne ved, at det er her. Og rygterne er løbet i forvejen. Dette er Venedigs dyreste hotel. For os andre dødelige kan det være nyttigt at vide, at det er det palæ på Canal Grande, Venedigs hovedåre og største kanal, der har to obelisker på taget.

Netop det ikke-prangende kendetegner et luksushotel i denne klasse. Det handler ikke om guld og marmor og servile tjenere, der står på spring, så snart man drejer hovedet. Nej, det her er underspillet luksus. Eller så underspillet, som det kan blive, når det ligger i et venetiansk palazzo med balsal, ornamenteret stuk, silketapeter, forgyldte paneler og malerier af nogle af Venedigs mest berømte renæssancemalere.

Clooneys bryllupssuite

Palæet tilhører stadig den adelige familie, som har haft det i generationer. Det er ikke mange år siden, familien selv fyldte salene op – det blev først indviet som hotel i 2013 efter en omfattende renovering – og det føles lidt som at blive inviteret indenfor i en greves private gemakker. Palæets mest imponerende sal er den, der ligger på etagen, der i venetianske paladser kaldes for ’piano nobile’. Det var her, paladsets fornemme gæster blev modtaget i 1500, da palæet blev opført. Og det var her, der siden blev festet og danset. Nu er det en del af restauranten med lounge i den ene ende.

Der er skruet op for den særlige venetianske stil med lysekroner af mundblæst glas fra øen Murano, der ligger i den venetianske lagune, silketapeter og forgyldte paneler, mens der på værelserne er skruet ned for den pompøse stil. I suiterne er væggene malet i afdæmpede, brunlige farver, gulvet er af mørkt træ, og møblerne er enkle og alle fra den italienske producent B&B Italia. Særligt i suiten, der har huset adskillige berømte bryllupsnætter, hvoraf den mest kendte nok er Clooney-parrets. Det var her, den amerikanske skuespiller George Clooney tilbragte sine bryllupsdage med sin udkårne, den britisk-libanesiske advokat Amal Alamuddin.

Palæets mest imponerende sal, der blev restaureret for et par år siden. Fold sammen
Læs mere

Suiten ligger bag en dør i en af de store sale. Ved man ikke, at dette er indgangen til et par hemmelige gemakker, ænser man knap nok døren, for den er malet, så den skal gå i et med panelerne. Men bag døren åbenbarer sig en historisk suite indrettet i slutningen af 1800-tallet med henvisninger til tidens interesse for Kina og Japan. Tiepolo-suiten hedder den, og den huser det ene af palæets tre loftsmalerier af den kendte venetianske kunstmaler Giovanni Battista Tiepolo. Motiverne er himmel og engle, så de kendte brudepar har altså kunnet ligge og kigge op i himmerig på deres bryllupsnat.

Intet luksushotel uden en spa. Den er som hotellets fleste andre nyrestaurerede rum, indrettet moderne og spartansk med en duft af æteriske olier. Her fik Deres udsendte en himmelsk massage, der kunne måle sig med englebillederne. Der var heller ikke en finger at sætte på den lækre a la carte-morgenmad, hvor der selvfølgelig også var spirulina-smoothie og en omelet med grøntsager til de sundhedsbevidste. Restaurantens menu bød på en fin nyfortolkning af det venetianske køkken. Vi fik fasantartar med tynde skiver af trøfler og parmesan og en rå blomme af vagtelæg, en lækker tunforret og fisk og pasta.

Det særlige ved Aman Venice i forhold til så mange andre af byens mange paladser er, at hotellet råder over to haver. Den ene ligger med udsigt til Canal Grande. Her er bar og udeservering og lyden af kanalens både. Den anden ligger på bagsiden. Kommer man til hotellet til fods, er dette indgangen.

Kuriøst nok ligger Venedigs dyreste hotel i et ganske folkeligt kvarter. San Polo hedder det. Det befinder sig et stykke væk fra Markuspladsen og Dogepaladset og byens andre luksushoteller, der er omgivet af butikker med de store luksusmærker. For Berlingskes udsendte var det en kærkommen kontrast at bevæge sig ud i de karakteristiske, folkelige gyder, der snor sig labyrintisk i kvarteret. Her var eneste udfordring ikke at fare vild, inden man igen kunne vende tilbage til Aman-hotellets elegante sale.