Venedig drukner i turister

Bystyret i den smukke by vil nu gøre noget alvorligt ved mængden af endagsturister i Venedigs snævre gader.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Venedigs bystyre overvejer, hvad de selv betegner som "drastiske skridt" for at reducere mængden af endagsturister, der dagligt læsses af i busfulde for at foretage en overvejende meningsløs vandring i tætte geledder fra Rialtobroen gennem de maleriske omend snævre gader til Markuspladsen.

Se også: Se de 5 rejsetyper der ødelægger turismen

Et af forslagene går ud på, at turister skal være i besiddelse af en hotelreservation for at opholde sig i byen.

Enrico Mingardi, der er leder af lagunebyens offentlige transport, forslår, at alle turister skal have reserveret, deres ophold i byen på forhånd.

Loft på antallet af besøgende
"Der er stærkt behov for, at vi undersøger muligheden for at lægge et loft for antallet af besøgende," siger Enrico Mingardi til avisen La Nuova Venezia. "Hvis du har en hotelreservation, er du velkommen; hvis ikke, kan du ikke komme ind."

"Der er simpelthen en fysisk grænse for, hvor mange besøgende byen kan klare," siger han og tilføjer, at Venedigs indbyggere ikke længere magter ulemperne ved masseturisme.

Mingardi sagde ikke noget om, hvordan, han forestiller sig, at det praktisk kan lade sig gøre, og hvad de mennesker, der der er på bådture, eller som er mest interesseret i at besøge museerne så skal gøre.

Men han oplyste, at bystyret vil indlede diskussioner med både turistorganisationer og borgergrupper i denne uge for at undersøge mulighederne.

En affolket forlystelsespark
"Ideen om at begrænset antallet af endagsbesøgende er dukket op med mellemrum de seneste 20-30 år," siger en talsmand for bystyret.

"Og diskussionen har hver gang vist sig vældrig kontroversiel, fordi den går imod det demekratiske princip om, at det skal være muligt for alle at besøge Venedig."

Mange frygter at et bookingsystem vil medvirke yderligere til at "La Serenissima" bliver til en affolket arkitektonisk og historisk forlystelsespark for voksne.