Vanvittige engelske konkurrencer

Osterulning, grimasse-mesterskaber, kastanjekrig og lyvekonkurrencer – der er masser af muligheder for at nyde skøre mennesker på lokale festivaler i England.

Osterulning i Coopers Hill i Brockworth, Gloucestershirede. Deltagerne kaster sig selv ned af den store bakke med morsomme resultater. Fold sammen
Læs mere
Foto: Hauggen/Flickr.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Osterulning
Når først man har overstået det åbenlyse spørgsmål om hvorfor osterulning? - ja, så er det faktisk nemt at se, hvad der tiltrækker. Det afholdes hver gang i Coopers Hill i Brockworth, Gloucestershire, der grænser op mod Wales i det sydvestlige England, på den anden helligdag i maj.

Næste: Mosesnorkling og Birdman Competition

Og det er lige så sjovt at kigge på, som det er at deltage i. Det første kapløb skydes i gang, når den fire kilo Double Gloucester Cheese er rullet ned af bakken, og de mange deltagere i forfølgelse kaster sig selv ned af den store bakke med morsomme resultater.  Vinderen får lov at beholde osten, og knubsene går væk med tiden.

Se video af den vilde jagt her:

Ansigts-skæring
Børn over hele verden får ofte skældud for at lave ansigter; men ikke i Egremont in Cumbria ved Englands nordvestkyst, hvor verdensmesterskaberne i at skære ansigt (World Gurning Championships) afholdes hver den tredje lørdag i september.

Deltagere må stikke deres hoved gennem en hestehalskrave og forvride deres ansigtstræk på de mest afskyelige, fantasifulde og morsomme måder.

Vinderen er den person, der får den mest entusiastiske respons fra de forsamlede folkemængder.

The Egremont Crab Fair, som Gurning Championships er en del af, går helt tilbage til det 13. århundrede.

Næste: Mosesnorkling og Birdman Competition