Vandrehjem i en helt ny klasse

I Hamborgs St. Pauli-kvarter ligger det splinternye designervandrehjem »Superbude«. Glem alt om nedslidte trækøjesenge, æggeskalsgult tapet og smånussede badeværelser.

I lobbyen kan man tage en slapper i en trillebør. På værelset kan man læse avisen fra sengen. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når man træder ud af elevatoren på 1. sal i den gamle telebygning, der i dag er et super trendy vandrehjem, bliver man mødt af en ikke mindre end 50 meter lang reception i gulmalet træ. 

Læs også: Guide: Sov godt for enhver pris

Og så er receptionen bare en forsmag på det designbombardement, du har i vente, hvis du smider rygsækken forbi Superbude.

Trillebøre med lammeskindstæpper fungerer som behagelige stole i lobbyen. En væg er plastret til med musefælder, der hver har en brochure i fælden – lige til at nappe. Firkantede nødhjælpsvandflasker er modigt limet sammen, og danner en hel udstillingsvæg, hvor lokale designere præsenterer deres opfindsomme habengut. Gulvet er dækket af store håndlavede afrikanske tæpper i alverdens farver, og et lille træbord lavet af euro-paller agerer sofabord.

Hele vandrehjemmet ser ud som om en flok bindegale designere på syre har fået frie hænder til at afprøve deres mest bizarre designforslag. 

Selv om hele indretningen stikker i hver sin retning, komplimenterer den stålfarvede trillebør alligevel og på forunderligvis de afrikanske kludetæpper, og musefælderne ser ud som om, de aldrig skulle have været benyttet til andet.

Der er ingen rød tråd i designet på Superbude. Den er i stedet erstattet af et helt reb. Gennem receptionen, loungen, køkkenet og alle værelserne er der på væggen malet et stort svungent reb, som ender i loungen og danner ordet »Quiddje« (hamborgsk for udlændinge).

Det meste af designet på Superbude er lavet af tyske Armin Fischer, der har brugt simple genstande og materialer til at skabe sit særprægede design. 

 

Superbudes 89 værelser fortsætter stilen fra lobbyen. Nogle rum er plastret til med aviser, der er skrevet specielt til Superbude af journalister, forfattere og bloggere. Her kan man fordybe sig i Hamborgs historie og liv uden overhovedet at forlade vandrehjemmet. 

Selv en tur på toilettet er som at tage på en udstilling for moderne kunst. Her er klipklappere ikke noget, man har på – de agerer avisholder til dem, der foretrækker lokumslæsning. Og end ikke toiletsvupperne har fået lov at være i fred for de kreative designere. De er selvfølgeligt omdannet til knager på væggen i dette bizarre David Lynch univers. 

Man kan – naturligvis – vælge at gå »all in« på Superbude og booke Rockstarsuiten. Som i en anden eventyrfilm kan man med et enkelt tryk på en knap lave sengen om til en lang scene med mulighed for diverse optrædener. Med scenen følger fantastisk surroundsound, professionel lysopsætning, en stor hjemmebiograf og en »maxibar«. 

Superbudes besynderlige univers og anderledes atmosfære går smukt hånd i hånd med personalets imødekommenhed.

Konceptet på Superbude er simpelt: De stoler på gæsterne. Er man sliksulten, napper man lidt slik fra 60er retroskålen i loungen. Er man tørstig, går man i køleskabet og tager den anbefalede og smagfulde Astra øl. Og vil man have morgenmad til syv sølle euro, går man i »køkkenet« og forsyner sig. 

Der er kun en husker på Superbude: Book en ekstra overnatning, for Superbude bliver ved med at overraske. Man ved aldrig, måske er der en intim koncert i loungen, eller en avis på væggen, man ikke fik læst. 

Læs også: 20 hostels med fest døgnet rundt