Væskeregler tre år endnu

Næste år lempes reglerne imidlertid, så indkøbte taxfree væsker, kan komme gennem sikkerhedskontrollerne i EU-lufthavne.

Foto: Colourbox.com
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere EU-politikere har  krævet de besværlige væskeregler fjernet straks, men så langt vil kommissionen ikke gå - endnu.

Læs også: Verdens bedste lufthavne

I stedet blev det besluttet, at forbudet mod at tage vand og andre væsker - ud over de små mængder i den "genlukkelige" gennemsigtige et-liters pose - skal ophøves senest om tre år og gerne før. Til den tid skal skal lufthavne i EU have nyt screeningsudstyr, som kan registrere eksplosive væsker.

"Vi vil bygge på vores erfaringer, så det bliver lettere både for industrien og for passagererne. Vi vil gerne gøre det lettere for passagerer i det hele taget med sikkerhedskontrollen, " siger transportminister Siim Kallas efter sidste uges møde ifølge Take Off.

Men der var dog lidt godt nyt til passagererne. "Væskereglerne" lempes for transit-passagererne, så de senest næste år kan tage plomberede taxfree varer med gennem sikkerhedskontrollen ved vidererejse - og dermed kan være sikker på at få taxfree varer købt i f.eks. USA og Canada med gennem enhver europæisk lufthavn og hele vejen til Danmark.