Væsker i håndbagagen igen

EU arbejder hen mod at fjerne forbuddet mod væsker i håndbagagen i løbet af de næste to-tre år.

Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag kan vi knap huske, hvordan det var den gang, at man kunne have en flaske kildevand med i håndbagagen, uden at blive halet til side i sikkerhedskontrollen.

Læs også: 45 tons væsker taget

For slet ikke at tale om de glade dage, da vi kunne medbringe luksusartikler til personlig pleje som vand til kontaktlinser, deodorant, hårshampoo og baberskum. Det er mere end fire år siden, det kunne lade sig gøre.

Nu er EU imidlertid gået i gang med at se på, hvordan reglerne om væsker kan fjernes. Målet er at få indført scannere, der kan analysere væsker inden 2013, skriver Telegraph.co.uk.

Allerede fra april vil flypassagerer kunne mærke en ændring i reglene. Passagerer som mellemlander fra destinationer udenfor EU, vil ikke længere blive frataget de flasker, der er købt taxfree ved afrejsen, når de sikkerhedstjekkes igen..

Det lysner
Det betyder, at det i modsætning til tidligere et muligt at købe en flaske toldfri spiritus ved afrejsen og få lov at beholde den, selv om
man mellemlander i Frankfurt på hjemvejen. Det gælder også, når du finder din yndlingsparfume i lufthavnen i Singapore. Du får lov til at beholde den, selv om du skifter fly i London.

Det kræver kun, at indkøbet under hele rejsen opholder sig i en forseglet taxfreepose, og man i sikkerhedskontrollen kan fremvise en kvittering for indkøbet.

Det lysner, men altså i første omgang kun for væsker købt efter sikkerhedskontrollen er passeret.

Læs også: Gebyr på håndbagage i fly