Vær pirat for en uge

En charterferie på et pirathotel kan også være for de voksne.

Poolområdet er som en magnet på børn og voksne. Fold sammen
Læs mere

 Du kan vælge at se et hotel på Mallorca som et charterhelvede. Men du kan også se det som en mulighed for at slappe fuldstændigt af på børnenes betingelser og så krydre opholdet med oplevelser på egen hånd.

Læs også: Hold ferie hos sørøverne 

Vi tog chancen for at se, om det kunne lade sig gøre at kombinere de to forskellige måder at rejse på og testede Falk Lauritsens nye familieferiested Pirates Village i Santa Ponca, Mallorca.

Indtil for nylig var hotellet et ganske almindeligt hotel, som dog havde den ulempe, at det lå flere hundrede meter fra stranden, og hvad gør man så?

Familien Roses, der ejer det, fik en idé: Lav det ordinære sted om til et sørøvershotel, og gør det så gennemført, at børnene vrider armene om på deres forældre for at få dem til at bestille et værelse.

Facaden fik et gigantisk pirat-ansigtsløft, der gjorde det gamle hotel uigenkendeligt. Poolområdet blev ombygget med klipper, vandrutschebaner og springvand, og ved indgangen blev lagt en butik med det meste udstyr og de fleste smykker, en kommende pirat kan drømme om.

- Man vælger jo selv, om man vil være på hotellet hele tiden eller kun bruge det som en base. Englænderne og irerne vil helst bruge al tiden ved poolen, mens danskere, svenskere, nordmænd og tyskere gerne bevæger sig udenfor, fortæller Samuel Roses Femerling.

Et strejf af historie
Han tilhører familien Roses, der som så mange andre mallorcinske familier indvandrede hertil fra Katalonien, efter at kong Jaime l havde erobret Mallorca tilbage fra maurerne for snart 800 år siden.

Og historien er nærværende på hotellet – ikke kun som piratlir, men også i form af det store tårn ved den ene pool, der minder om Mallorcas mange tårne, hvorfra man holdt udkig efter øens fjender, eller det kløvede skibsvrag, som ligner dét skib, der bragte Columbus til dén del af  Den Nye Verden, hvor de sejeste sørøvere jo kom fra. 

Skibets agterstavn lægger hver aften planker til de fleste af de shows, der underholder først børnene og så de voksne, der med klister på bagdelene er som limet til området ved poolen – men hvad, en øl smager jo ikke dårligere af, at ungerne danser minidisco, ser papegøjecirkus eller af, at dine fødder rokker med til et polynesisk trommedanseshow.

Livreddere og Miniclub
Lige ved siden af scenen kigger en havfrue ud over den store pool, og også her er der en dybere grund, for Samuel Roses Femerlings danske efternavn skyldes, at hans mor er dansk. Hun mødte kærligheden på ferieøen, der ellers nok mere er kendt for de flygtige ferieflirts. 

Selvom vores børn på 6 og 9 år endnu ikke er på udkig efter kærester, var vi hverken bange for, at de skulle komme til skade eller komme til at kede sig. Hele to livreddere holder udkig ved de to pools, og trænger de voksne til at slappe endnu mere af, har hotellet fået bygget en mindre hul ’klippe’ med legerum, en stribe nye computere og med en udendørs boldbane. Miniclub, som stedet hedder, er med mindst én voksen, der holder ungerne i gang, og er med i prisen.

Samtidig hænger der et skema ved receptionen med ugens aktiviteter.

Det eneste, man ikke selv kan planlægge, er de hemmelige piratangreb, som personalet – i sørøvertøj naturligvis – udsætter gæsterne for flere gange om ugen.

Et meget skørt hus 
Vi nåede dog ikke at opleve piraternes angreb, da vi valgte at tage på tur flere af dagene. 

Det mest nærliggende er at tage bussen mod Magaluf øst for Santa Ponca. Her ligger flere forlystelsessteder, Aquapark, Westernpark og Katmandu. Vi besøgte det sidste sted, og her blev det tydeligt, at mallorcinerne har flere generationers erfaring i at underholde turister. 

Katmandu består først og fremmest af et stort hus på hovedet, og når du bevæger dig ind i det, vil du opleve både mærkelige, sjove og RET skøre ting. Huset er fuldstændigt uforudsigeligt, og rådet til Tivolis direktør, Lars Liebst, må være: Tag til Magaluf, besøg Katmandu og byg det samme i København. 

Derudover har Katmandu flere 4D-biografer – altså biografer hvor stolene bevæger sig med, når du drøner nedad en rutchebane, eller kilder dig, når du i 3D ser en rotte pile mellem benene på dig i det gamle og forladte sindssygehospital.

Vest for Santa Ponca i Costa d’En Blanes ligger Marineland. Stedet er ikke ligefrem  enestående, men delfin og søløveshowet er virkelig flot, og melder sulten sig, er det med at smutte ned på havnen, der oser af tilbagelænet velhaveri, nyde noget mad på en af restauranterne og kigge ud på rigmandslystbådene, der ligger så tæt som i Monaco.

Smukt og imponerende
Vi valgte også den klassiske turisttur med Falk Lauritsen. Alt var planlagt på forhånd, og det kan være både afslappende og irriterende. 

Hovedatraktionen var Cuevas del Drach (Dragegrotterne), som er noget af det mest fantastiske, naturen kan frembringe. Drypstenshulerne er enorme og oplyst på en flot og stemningsfuld måde.

De ender i en sø dybt nede under jorden, hvor svagt oplyste både spiller Chopin. Lyder det som overlæsset kitch? – det føles slet ikke sådan. Drypstenshulerne er ikke til at komme udenom, og så accepterer man gerne, at man på busturen gennem Mallorca bliver slæbt ind på noget der måske engang var en perlefabrik, og nu mest bare er en stor butik (det meste af fabrikationen må foregå på nogle andre etager), eller at bussen gør holdt ved de sædvanlige souvenirbutikker.

Helt på egen hånd
Ulempen ved at vælge en pakketur eller tage en almindelig bus er, at det er noget nær umuligt at gøre holdt, hver gang man ser noget interessant. 

Vi lejede en bil gennem hotellet, så vi selv kunne bestemme en hel dag. Det gode ved at leje gennem hotellet er, at du formentlig ikke bliver snydt med skjulte gebyrer – som DRs Kontant advarede mod i maj – for er biludlejeren en slyngel, går det også udover hotellets omdømme.

Vi kørte langs kysten til Palma, hvor vi havde været med almindelig bus dagen inden. Mallorcas hovedstad er gammel og velholdt, med den fantastiske kirke, hyggelige kvarterer og selvfølgelig en mængde butikker, men denne gang ville vi op i bjergene. 

Turen nordpå højere og højere op er bjergtagende med små byer, lave skyer tæt på og en fabelagtig udsigt over det blå hav langt langt nede. Stil bilen og gå rundt i Valdemossa og kør så videre til Port de Soller, hvor sporvognene kører langs strandpromenaden.

Vores sidste hele dag brugte vi i Palmas imponerende akvarium med fisk fra alle verdenshavene, og hvor flere meter lange store hajer svømmer rundt over hovedet på én, så man kan se tænderne tæt på. Som prikken over i’et har Palma Aquarium en fin park og en stor udendørslegeplads med både springvand og piratskib. 

Så fra det ene piratskib og tilbage til pirathotellet med skibsvraget, de kunstige klipper og poolen. Det behøver ikke være enten eller. Man kan godt vælge en chartertur til et pirathotel, uden at det hele kun er for børnenes skyld, så på med træbenet og den udstoppede papegøje og afsted.

BT Rejser var inviteret til Mallorca af Falk Lauritsen Rejser.

Læs også: Guide til Legoland for hele familien