Vær forberedt på skiferien

Både krop og udstyr skal være i orden.

Vis hensyn overfor de andre skiløbere. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

1. Kom i form.
Gab, det er kedeligt. Vi ved det godt, og vi har hørt det mindst tusinde gange. Men tag dig nu sammen.

Dels får du selv meget mere ud af skiferien, hvis benmusklerne er trænet og din generelle form er i orden. Men du er også meget bedre rustet mod skiskader, hvis musklerne kan klare presset. Se øvelser på www.skifys.dk

2. Tjek udstyret.
Tøjet behøver ikke være sidste mode, men tjek, om det stadig er vandtæt. Husk lag på lag skitøj kan bedst reguleres efter det aktuelle vejr.

3. Hjelmen.
Ja, den er ikke køn. Men det er – og kan i bogstaveligste forstand være – hul i hovedet at køre på ski uden. Især hvis dit skiløb er i den mere udfordrende kategori. Men også forsigtige skiløbere kan køres ned af andre og slå hovedet.

4. Lær færdselsreglerne på ski.
Det er bare totalt utjekket at tonse rundt uden hensyn til andre. Desuden kan man af det lokale »piste-politi« blive »fradømt« sit liftkort, hvis man kører uforsvarligt, og i værste fald kan man forårsage ulykker for andre, få bøde og erstatningskrav.

Vis hensyn: Farten skal tilpasses forhold og evner.

Vælg spor, så du ikke udgør fare for andre. Overhal kun, hvis der er god plads til den »overhalede« skiløber. Du har »ubetinget vigepligt« når du starter efter pause på pisten eller kører ind på en piste.

Stop ikke på smalle og uoverskuelige steder. Går du på pisten, skal det være ude i siden.

Du har pligt til at hjælpe ved ulykker, og husk at alle – direkte involverede eller vidner – skal opgive navn og adresse.